Kasvatusjohtaja Sastamalassa: Yläkoululaiset Sylväälle ja Mouhijärvelle, kolme alakoulua kiinni

Uutiset

Äetsän koulu

Äetsän koulu toimii suurelta osin tilapäisissä rakennuksissa.

Sastamalassa kasvatusjohtaja Pekka Kares on julkistanut esityksensä palveluverkkoselvityksen jatkotyön pohjaksi. Se hioutui lopulliseen muotoonsa valtuuston ja sivistyslautakunnan yhteisen seminaarin pohjalta.

Yläkoululaisia opetettaisiin jatkossa Sylvään koululla Vammalassa ja Mouhijärven yhteiskoulussa. Käytännössä Äetsän koulu yhdistyy Sylvään kouluun viimeistään, kun sen vuokratilojen sopimus päättyy.

Alakoulut jatkavat monipalvelukeskuksissa Keikyässä, Kiikassa ja Kiikoisissa. Jatkovalmistelussa päätetään nykyisten kiinteistöjen kohtalosta ja toteutuksen aikataulusta.

Mouhijärvelle perustetaan monipalvelukeskus nykyisen yhteiskoulun tontille Uotsolaan. Hankkeen suunnittelu käynnistetään kuluvana vuonna. Häijään koulun ja Uotsolan päiväkodin toiminta loppuu.

Suodenniemellä sivistyspalvelut sijoittuvat nykyisen koulun ja Urheilutalon tonteille. Aikataulu ratkaistaan erikseen. Urheilutalon mitoituksesta ja laajuudesta päätetään myöhemmin talousarviokäsittelyjen yhteydessä.

Vammalassa jatkavat Muistolan, Vareliuksen ja Stormin alakoulut. Marttilan koulun ja Tyrväänkylän koulun toiminta loppuu. Varhaiskasvatuksessa luovutaan Keskustan päiväkodista sekä Harjukadun ja Varilan ryhmäperhepäiväkodeista.

Yksityisen varhaiskasvatuksen määrää nostetaan nykyisestä sadasta paikasta 130-150:een. Perhepäivähoito säilyy palvelumuotona.

Elämänlaatupalvelujen järjestäminen ratkaistaan tulevissa talousarviopäätöksissä. Näitä ovat esimerkiksi kirjaston palvelupisteet. Palvelut sijoitetaan monipalvelukeskuksiin.

Palveluverkon muutostarpeita tarkastellaan uudelleen viimeistään vuonna 2025.

Sivistyslautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top