Vammalaan ei ole suunnitteilla lisää liikennevaloja

Uutiset

Liikennevalot

Sastamalan ydinkeskustassa Vammalassa Puistokadun liikennemäärä on suuri. Ajoneuvoja liikkuu vuorokaudessa noin 9 300-12 800.

Vilkkaimpaan aikaan risteäviltä kaduilta etuajo-oikeutetulle Puistokadulle pääseminen on hankalaa. Erityisen vaikeaa on vasemmalle kääntyminen.

Teknisen lautakunnan valtuustoaloitteeseen antamasta vastauksesta käy ilmi, että Puistokadun risteyksiin ei ole vireillä liikennevalojen rakentamista. Yhden liikennevaloristeyksen kustannuksiksi arvioidaan karkeasti noin 100 000 euroa.

Liikennevalot parantaisivat liikenneturvallisuutta, mutta heikentäisivät liikenteen sujuvuutta erityisesti pääasiallisen liikennevirran suunnassa. Toisaalta liikenteen sujuvuus paranisi vilkkaimpaan aikaan risteäviltä kaduilta Puistokadulle liityttäessä.

Vastauksessa todetaan, että liikennevalojen toteuttaminen tulevaisuudessa joihinkin risteyksiin on mahdollista. Sen kuitenkin tulee perustua huolelliseen selvitykseen hankkeen vaikutuksista.

Tampereentien, Varilankadun ja Ojansuunkadun risteysalue Sylvään koulun kohdalla korotettiin useita vuosia sitten. Ratkaisu paransi turvallisuustilannetta huomattavasti. Vuosina 2014-2018 risteyksessä ei tapahtunut onnettomuuksia.

Kaupungin keskustan liikenneturvallisuus nostettiin esiin toukokuussa vuonna 2017 jätetyssä valtuustoaloitteessa. Vastaus on tulossa valtuustolle tiedoksi.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top