Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kalevalaan naisten kautta uusia näkökulmia Sastamalassa

Uutiset

Kirjailija Tiina Piilola luennoi Tyrvään Pappilassa.

Tiina Piilola

Tiina Piilola.

Sastamalassa kirjailija, kirjallisuudentutkija ja toimittaja Tiina Piilola puhuu Kalevalan päivän tapahtumassa Tyrvään Pappilassa perjantaina. Hän tarttuu kansalliseepokseen ja avaa siihen uusia näkökulmia naisten kautta.

Esityksessään Tiina Piilola tuo syvyyttä tuttuihin naishahmoihin, jotka usein jäävät kansalliseepoksen tulkinnoissa miesten varjoon. Hän pohtii, mitä annettavaa niillä voisi olla nykyajan Suomessa. Kalevalasta on kirjoitettu paljon ja sitä tulkittu moneen kertaan. Tiina Piilolan viime vuonna ilmestynyt teos Kalevalan naiset on kuitenkin ensimmäinen, jossa Kalevalan naishahmot ovat kokonaisen tietokirjan aiheena.

Suomalaisen kulttuurin ilta alkaa kello 18. Tapahtuman järjestävät Kulttuuria kaikille, Sastamalan Opisto, Tyrvään Pappila ja Suomen Kirjainstituutti. Luennon jälkeen tarjolla on maksullinen iltapala.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top