Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Poliisi: Huijareita liikkeellä koronan varjolla, petollisia “tarkastuksia”

Uutiset

“Kehotamme kansalaisia valppauteen”, sanoo poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi.

Epävarmuus ja poikkeuksellinen tilanne tarjoaa rikollisille otollisen hetken hyödyntää ihmisten hätää. Poliisin tietoon on tullut ensimmäinen huijaus, joka on tehty koronaviruksen varjolla.

Suomea puhuneet epäillyt olivat koputtaneet asunnon ikkunaan ja ilmoittivat suorittavansa koronatarkastusta. Yksi koronavirustutkijaksi esittäytyneistä miehistä harhautti asukasta samalla, kun kaksi muuta kiersi asunnossa.

Väitetyn tarkastuksen päätteeksi asukasta pyydettiin suorittamaan kymmenen euron tarkastusmaksu maksupäätteen tapaisella laitteella. Miesten poistuttua asukas huomasi, että häneltä oli viety muun muassa 2 000 euroa käteistä ja lukuisia arvoesineitä.

Poliisin arvion mukaan koronaan liittyviä huijauksia voi ilmetä eri muodoissa. Siksi kannattaa suhtautua terveellä epäluulolla, mikäli tuntemattomat ihmiset esiintyvät vaikkapa korona-asiantuntijoina ja tarjoavat apuaan. Viranomaiset eivät tarjoa palveluita, joissa asuntoa voitaisiin tarkastaa tai suojata koronaviruksen varalta.

“Tämä tapaus osoittaa, että on olemassa tahoja, jotka ovat valmiita käyttämään tilannetta hyväkseen. Kehotamme kansalaisia valppauteen”, sanoo poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta.

Tyypillisesti petosten kohteina ovat yksin asuvat ikäihmiset. Läheisiä kannustetaan muistuttamaan ikääntyneitä sukulaisiaan siitä, että rikolliset hyödyntävät mielellään poikkeuksellista tilannetta.

Poliisin muistilista koronahuijausten varalle

  • Viranomaiset eivät suorita koronaan liittyviä tarkastuksia kotioloissa tai yritysten tiloissa
  • Älä päästä tuntemattomia ihmisiä asuntoosi. Suhtaudu kriittisesti myös netin välityksellä esitettyihin tarjouksiin
  • Pyydä viranomaiseksi esittäytyvää henkilöä näyttämään virkamerkki
  • Jos epäilet tulleesi huijatuksi, soita välittömästi 112
  • Luotettavaa tietoa saat viranomaisten virallisilta kotisivuilta

·

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top