ILMOITUS

Janne Laine kävi Laviassa ja alkoi kuvata suomalaista metsää

Uutiset

Janne Laine

Kuvataiteilija Janne Laine.

Kuvataiteilija Janne Laine on saanut Postin postimerkkitaidetta edistävän palkinnon. Hänet tunnetaan vaikuttavista maisemakuvistaan.

Suomalaista metsää Janne Laine alkoi kuvata, kun hän lähti käymään lapsuudestaan tutussa aarniometsässä Laviassa. “Huomasin, että koko metsä oli kaadettu maan tasalle. Silloin tuntui, että minulta vietiin lapsuus pois. Siitä lähtien olen halunnut tehdä kuvillani ihan oman koskemattoman metsän, jossa luonto on tasapainossa”, Janne Laine sanoo. “Metsä on monelle pyhä paikka, jossa voi kokea aidon luontoyhteyden”, hän pohtii.

Janne Laineen maisemakuvat eivät ole sidottuja aikaan ja paikkaan. “Haluan häivyttää kuvista tunnistettavia elementtejä ja keskittyä enemmän mielikuvaamme maisemasta”, hän luonnehtii.

Heliografia yhdistää luontevasti valokuvauksen ja taidegrafiikan hyvät puolet

Maailmalla Janne Laine tiedetään vanhasta heliogravyyritekniikasta. “Otan ensin valokuvan ja valotan sen kuparilaatalle, jota syövytän sävy sävyltä ja vedostan valmiin kuvan huokoiselle paperille. Näin pääsen muokkaamaan kuvaa haluttuun suuntaan pois valokuvan liiallisesta tarkkuudesta”, hän kertoo.

Janne Laineen taidegrafiikkaa nähdään kahdessa postimerkissä, jotka julkaistaan syyskuussa.

Janne Laine, postimerkki, metsä

Metsä Janne Laineen postimerkissä.

Janne Laine, postimerkki, linnut

Linnut Janne Laineen postimerkissä.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top