MAINOS

Sastamalassa kolmella koululla ei tarjota koululaisille lämmintä lounasta

Uutiset

Äetsän koulu

Äetsän koulu toimii suurelta osin tilapäisissä rakennuksissa.

Koululaiset palaavat lähiopetukseen torstaina lukukauden lopuksi. Sen aikana Sastamalassa ei Sylvään ja Äetsän yläkouluissa eikä Tyrväänkylän alakoulussa tarjota lämmintä lounasta.

Mainituilla kolmella koululla kokeillaan ruokailun toteuttamista lounaspakettina. Se sisältää täytetyn leivän, riisipiirakan tai muuta vastaavaa, jogurtin, viilin tai rahkan sekä hedelmän tai välipalapatukan.

Sylvään koululla syödään luokissa, koska ruokailu ruokalassa olisi pitänyt porrastaa neljälle tunnille. Ensimmäisillä oppilailla lounastauko olisi alkanut jo puoli kymmeneltä aamulla. Äetsän ja Tyrväänkylän koulujen ruokalat puolestaan ovat oppilasmäärään nähden niin pieniä, ettei oppilaita olisi voitu sijoitella turvallisille etäisyyksille.

Valmisteluun jääneessä ajassa lämpimän ruoan kuljettamista luokkiin ei olisi pystytty mahdollistamaan. Kynnyksiksi nousivat kalusto, lämpötilojen hallinta ja erikoisruokavalioiden toteuttaminen.

Käytäntöjä arvioidaan ja kehitetään lähiopetusjakson myötä. Turvallisuuden ja hygienian vuoksi joistakin normaaleista toimintatavoista joudutaan kouluilla hieman tinkimään. Ruokailun eri toteutusvaihtoehtoja selvitetään, jos järjestelyt jatkuvat vielä syksyllä.

Kaupungin mukaan kaikki oppilaat saavat edelleen perusopetuslain mukaisen, tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun, täysipainoisen ja maksuttoman aterian.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top