Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kahdeksasluokkalaiset ylpeitä Sastamalasta

Uutiset

Nuoret toivovat enemmän tekemistä ja uimahallia.

Sastamalan skeittiparkki

Sastamalan skeittiparkki.

Sastamalan kahdeksasluokkalaisista kolme neljästä on ylpeä kotikaupungistaan. Myönteiset vastaukset olivat hieman yleisempiä kuin keskimäärin.

Yrittäjyydestä omassa kotikaupungissa on kiinnostunut lähes joka kuudes. Neljännes on löytänyt yrityksen, jossa haluaisi tulevaisuudessa työskennellä. Yli puolet haluaisi lisätietoja yrityksistä esimerkiksi vierailemalla niissä.

Kahdeksasluokkalaisia kiinnostivat aloista eniten terveys- ja sosiaalipalvelut, taiteet, viihde ja virkistys sekä sähkö ja rakentaminen. Myös maatalous ja esimerkiksi kaupan ala saivat runsaasti ääniä, mutta vain murto-osa nuorista näki itsensä teollisuuden ammatissa. Kyselyssä pystyi valitsemaan useita itseä kiinnostavia aloja.

Lähes puolet vastanneista olisi halukas jatkamaan opintojaan unelmiensa ammattiin kotipaikkakunnalla, jos se olisi mahdollista.

Parasta nuorten mielestä ovat kaverit ja kaupungin rauhallisuus sekä se, että kaikki on lähellä. Myös luonto ja harrastusmahdollisuudet nousivat vastauksissa esille. Viidesosa sanoo haluavansa aikuisena asua Sastamalassa, mikä on enemmän kuin kyselyn kaupungeissa keskimäärin.

Nuorten toiveissa on saada enemmän tekemistä ja uimahalli. He kiinnittävät huomiota myös teiden kuntoon, bussiliikenteen saatavuuteen sekä työpaikkoihin ja kaipaavat lisää itselleen sopivia kauppoja ostoksia varten.

“Tuloksia hyödynnetään muun muassa yrittäjyyskasvatuksen suunnittelussa ja kehittämisessä”, kertoo perusopetuksen päällikkö Kati Heikkilä. Niitä voidaan käyttää myös osana oppilaanohjauksen sekä perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheyhteistyön kehittämistä.

Kahdeksasluokkalaisten mielipiteitä selvitettiin kahdentoista Seutukaupungin yhteisessä kyselyssä. Sastamalasta saatiin 238 vastausta. Valtakunnallisesti niitä kertyi 1 701.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top