Luontoretkeilyn suosio kasvaa – Harrastajat: Lintutorneista pidettävä huolta

Uutiset

Puurijärvi

Puurijärvellä Kärjenkallion lintutorni kunnostettiin pari vuotta sitten.

Lintutornien suosio on kasvanut entisestään. Luontokohteissa on liikkunut enemmän väkeä kuin koskaan.

Alueellisten lintuyhdistysten edustajat vaativat, että yhteiskunnan on pidettävä huolta lintutorneista samalla tavoin kuin muista harrastuspalveluista. “Lintutornien rakentaminen ja ylläpito on halpaa verrattuna moniin muihin kuntien tai valtion ylläpitämiin liikunta- ja muihin harrastuspalveluihin tai vaikka puistojen hoitoon”, sanoo BirdLife Suomen edustajiston puheenjohtaja Petri Seppälä Sastamalasta.

Ensimmäiset lintutornit rakennettiin vuosina 1959 ja 1964, mutta suurin osa on 1980- ja 1990-luvuilta. Niitä on kaikkiaan viitisensataa. Nyt monet lintutornit alkavat olla korjauksen tarpeessa ja uusiakin kaivataan.

Lintutorneilla ohjataan tehokkaasti retkeilyä luontokohteilla. Muualla kuin torneille johtavilla poluilla liikutaan vähemmän, mikä vähentää maaston kulumista ja muita liikkumisesta aiheutuvia haittoja. Kun lintutorni on sijoitettu oikein, ovat linnut helposti havaittavissa, mutta havainnointi häiritsee vähemmän linnustoa ja muuta luontoa.

Alueellisten lintuyhdistysten edustajat ottivat asiaan kantaa BirdLife Suomen kevätkokouksessa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top