Köyliössä tutkitaan pian perunaa

Uutiset

Peruna

Perunantutkimuslaitos muuttaa Säkylään Apetitin Räpin koetilalle Köyliöön. Tämä tapahtuu ensi keväänä.

“Molemmat tahot jatkavat Räpillä omaa olemassa olevaa toimintaansa, mutta luonnollisia synergioitakin on jo tunnistettu. Perunantutkimuslaitoksen muutto Satakuntaan vahvistaa myös alueen tutkimuksellista keskittymää”, sanoo Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki.

Yhtiö liittyy Perunantuotannon Tutkimus- ja Kehityssäätiön jäseneksi. Niitä ovat ennestään MTK, SLC, Finnamyl, Jepuan Peruna, Lapuan Peruna ja Evijärven Peruna. Säätiö on Perunantutkimuslaitoksen taustayhteisö.

“Perunantutkimuslaitoksen muutto Räpille parantaa entisestään mahdollisuuksia vastata alan haasteisiin tutkimuksen ja neuvonnan avulla. Peltokokeita jatketaan Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa”, kertoo Perunantutkimuslaitoksen johtaja Marjo Serenius.

Apetitin Räpin koetilalla kehitetään kestäviä viljelymenetelmiä ja tutkitaan eri kasvilajikkeita. Perunantutkimuslaitos harjoittaa perunan tuotantoon ja käsittelyyn liittyvää tutkimusta, neuvontaa, koulutusta ja julkaisutoimintaa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top