Tarkastuslautakunnan arviointikertomus voi vaikuttaa tapahtuman tulevaisuuteen – Sastamalan Wanhat Talot on peruttu tältä vuodelta

Uutiset

Katariina Pylsy

Maaseutujohtaja Katariina Pylsy.

Suosittu Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuma on peruttu tältä vuodelta. Taustalla on koronavirustilanne. Tarkastuslautakunnan arviointikertomus saattaa vaikuttaa tapahtuman tulevaisuuteen.

Arviointikertomuksessaan tarkastuslautakunta on nostanut esiin maaseutujohtaja Katariina Pylsyn järjestämät Sastamalan Wanhat Talot ja Sastamalan Joulutalot -tapahtumat sekä retket Ritajärven luonnonsuojelualueella. Elävän maaseudun vastuualue on saavuttanut toiminnalliset tavoitteensa. “Kuitenkin tavoitteiden määrittely ja toteutumisen raportointi aiheuttavat kysymyksiä”, arviointikertomuksessa todetaan.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Eveliina Asikainen (vihr.) selvitti asiaa valtuuston kokouksessa. Hän totesi, että arviointikertomuksen ovat jäsenet kirjoittaneet ja hyväksyneet. Tarkastuslautakunta haluaa selvyyttä siihen, millainen maaseutujohtajan tehtävänkuva kaupungin hallintosäännön mukaan on.

“Arvostan erittäin paljon maaseutujohtajan työtä. Mutta samalla on nähtävissä se, että välttämättä kaikki hänen sääntömääräiset tehtävänsä eivät tule hoidetuiksi, koska hän keskittyy näihin vetovoimatehtäviin”, sanoi Eveliina Asikainen.

Tarkastuslautakunta arvioi, että “retkien vetäminen Ritajärven luonnonsuojelualueella ei ole maaseutujohtajan tehtäviin määriteltyä toimintaa”. Mainitut tapahtumat puolestaan ovat pikemminkin matkailun vastuualueelle kuuluvia kuin maaseutuyrittäjyyden tukemista.

Maire Villo (ps.) esitti, että arviointikertomuksesta poistettaisiin maaseutujohtajan järjestämiä tapahtumia käsittelevät osuudet. “Nämä kolme kappaletta väheksyvät maaseutujohtajan ammatillista osaamista ja hänen työnsä aliarvioidaan tässä”, Villo sanoi. “Totean myös, että ketään muuta viranhaltijaa ei ole arviointikertomuksessa mainittu virkanimikkeellä kuin maalitauluksi nostettu maaseutujohtaja. Se on omituista”, hän jatkoi.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen ei valtuusto voi tehdä lisäyksiä tai poistoja. Niinpä Maire Villo esitti asian palauttamista, mutta ei saanut kannatusta. Päätökseen hän jätti eriävän mielipiteen.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top