Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Jopot pyörävarkaiden suosiossa Lounais-Suomessa

Uutiset

Lukkojen taakse ja lukkoon. Runkonumero talteen.

Jopot

Jopoja.

Polkupyörävarkaudet ovat lisääntyneet Lounais-Suomessa. Pitkäkyntisten suosiossa ovat erityisesti Jopot.

Kesän aikana polkupyöriä on viety pitkälti yli 500. Se tekee päivää kohti yli kymmenen. Määrä on edellisvuosien tasolla. Kun mukaan otetaan koko alkuvuosi, näkyy noin kuudentoista prosentin kasvu.

"Useimmiten polkupyörä anastetaan ulkoa. Ilmoituksiin tehtyjen kirjausten mukaan ainoastaan noin joka kymmenes pyörä on tänä kesänä viety lukitusta sisätilasta, kuten pyöräkellarista. Satunnaisesti rikospaikalle jätetään eturengas tai muu osa, josta pyörä on ollut lukolla kiinnitettynä esimerkiksi pyörätelineeseen", kertoo rikosylikomisario Jussi Helesvirta.

Pyörävarkaudet keskittyvät isompiin kaupunkeihin. Merkkiuskollisuutta tapauksissa ei juuri näy, mutta Jopot ovat toistuva poikkeus. Ne pitävät vuodesta toiseen paikkansa varkauslistan kärjessä. Sähköavusteisista polkupyöristä on kesällä tehty kahdeksantoista ilmoitusta.

Varkaat yleensä myyvät polkupyörät eteenpäin. Osa omistajista onkin löytänyt oman polkupyöränsä netin myyntipalvelusta.

Ainoastaan noin kolmessakymmenessä prosentissa tapauksista ratkaiseva tunnistetieto eli polkupyörän runkonumero on ollut kirjattuna. Tämä hankaloittaa rikosten selvittämistä. Poliisi kehottaakin ottamaan polkupyörän runkonumeron ylös. Usein se on ainoa tieto, jolla varastettu polkupyörä voidaan tunnistaa.

Polkupyörää kannattaa säilyttää lukitussa sisätilassa ja siihen on hyvä hankkia riittävän tukeva lukko. "Ja jos havaitsee merkkejä pyörävarkaudesta, pitää aina soittaa hätänumeroon", muistuttaa Helesvirta.

·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top