Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalaan parisataa hirvilupaa

Uutiset

Kannan tiheys on tavoitteiden ylärajoilla Satakunnassa.

Hirvi tiellä.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle myönnettiin hirven pyyntilupia vähemmän kuin viimeksi. Kannan leikkaaminen on edelleen monin paikoin tarpeen, vaikka se onkin laskenut. Tiheys on alueellisen riistaneuvoston asettamien tavoitteiden ylärajoilla.

Paikallisesti eniten lupia myönnettiin Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle 122 ja toiseksi eniten Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueelle 118.

Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella pyyntilupien määrä on 110, Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 80, Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 65, Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella 53 ja Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella 51.

Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvi tai kaksi vasaa. Osa luvista on niin sanottuja pankkilupia, mikäli jahdin yhteydessä osoittautuu hirviä olevan arvioitua enemmän.

Hirvieläinten metsästys on vahtimalla mahdollista syyskuun alusta. Suomen riistakeskus suosittelee, että etenkin valkohäntäpeurojen pyynti aloitettaisiin täydellä teholla heti. Taustalla on kolarien ehkäiseminen ja kaatotavoitteiden saavuttaminen.

Riista-asioissa Satakuntaan kuuluu Pirkanmaan puolelta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun. Koko toimialueelle hirvelle myönnettiin pyyntilupia 2 642.

· · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top