Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamalaan parisataa hirvilupaa

Uutiset

Kannan tiheys on tavoitteiden ylärajoilla Satakunnassa.

Hirvi tiellä. Kuva: Liikenneturva / Nina Mönkkönen

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle myönnettiin hirven pyyntilupia vähemmän kuin viimeksi. Kannan leikkaaminen on edelleen monin paikoin tarpeen, vaikka se onkin laskenut. Tiheys on alueellisen riistaneuvoston asettamien tavoitteiden ylärajoilla.

Paikallisesti eniten lupia myönnettiin Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle 122 ja toiseksi eniten Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueelle 118.

Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella pyyntilupien määrä on 110, Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 80, Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 65, Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella 53 ja Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella 51.

Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvi tai kaksi vasaa. Osa luvista on niin sanottuja pankkilupia, mikäli jahdin yhteydessä osoittautuu hirviä olevan arvioitua enemmän.

Hirvieläinten metsästys on vahtimalla mahdollista syyskuun alusta. Suomen riistakeskus suosittelee, että etenkin valkohäntäpeurojen pyynti aloitettaisiin täydellä teholla heti. Taustalla on kolarien ehkäiseminen ja kaatotavoitteiden saavuttaminen.

Riista-asioissa Satakuntaan kuuluu Pirkanmaan puolelta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun. Koko toimialueelle hirvelle myönnettiin pyyntilupia 2 642.

· · · · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: