Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Sunnuntai 16.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Henri Jokisen konsertti oli elämys: Zetorin puksutus saatteli laulajan Myllykolun sillalle – yleisö hurrasi

Uutiset

Mahtava yleisömenestys.

Henri Jokinen

Hienosti sujuneen konsertin jälkeen hymy oli herkässä. Kuvassa äänentoistosta vastannut Hannu Rossi (vasemmalla), säestäjä Antti Särösalo, harmonikkamestari Ville Vehkalahti, tangonuori Henri Jokinen, tilaisuuden järjestäjä ja juontaja Katariina Pylsy sekä Sillanpään tekstin esittäjä Eero Pylsy.

Henri Jokinen

Harmonikkamestari Ville Vehkalahti ja tangonuori Henri Jokinen sekä säestäjä Antti Särösalo.

Sastamalasta Mouhijärven Häijäästä kotoisin oleva tangonuori Henri Jokinen piti Myllykolun kesäteatterissa Hämeenkyrön kansallismaisemassa kaksi mahtavan yleisömenestyksen saavuttanutta konserttia. Molemmat olivat loppuunmyytyjä.

Henri toi edellispäivänä peräkärryn päälle rakennetun esiintymislavan Valtra-traktorilla Häijäästä. Konserttiaamun valjetessa Hannu Rossi asensi äänentoistopiuhat. Sateisen viikon jälkeen Nobel-kirjailija F. E. Sillanpään syntymäkodin miljöö alkoi hehkua auringossa.

Yleisön etsiessä hyviä paikkoja heitä viihdytti 14-vuotias harmonikkamestari Ville Vehkalahti Laviasta. Hän soittanut Hopeisen harmonikan finaalissa Ikaalisissa. Nakkilan harmonikkaviikoilla vuonna 2017 Vehkalahti nappasi nuorten mestaruuden.

Katariina Pylsy toimi tilaisuuden järjestäjänä ja juontajana. Hän kertoi lähes puoli vuosisataa kestäneestä Myllykolun kesäteatteriperinteestä ja Nobel-kirjailija Sillanpäästä. Eero Pylsy esitti Sillanpään ääntä mukaellen katkelman novellista Myllykolun Eemeli.

Kohta alkoikin kuulua vuoden 1957 Zetor 25 A:n nostalgista ääntä. Itse tangonuori saapui museoajoneuvolla Myllykolun sillalle yleisön hurratessa. Henrin säestäjänä toiminut Antti Särösalo antoi samassa merkin ja yleisön hurmasi Myrskyn jälkeen.

Puolitoista tuntia kestäneessä upeassa konsertissa Henri esitti iskelmäklassikoita, kuten Ystävän laulu, Lapin kesä, Vihreät niityt, Vielä on kesää jäljellä ja Olen suomalainen. Oli ilo kuunnella, kuinka Henri kertoi esittämistään kappaleista omakohtaisia muistoja ja kivoja tarinoita.

Sudenkorennot ja perhoset lentelivät kilvan esiintymislavan ja Myllyojan välissä. Ne näyttivät nauttivan Henrin laulusta ja tarjosivat yleisölle myös hienoja luontoelämyksiä.

Huippulahjakkaat muusikkonuoret Henri Jokinen ja Ville Vehkalahti esittivät yhdessä Tähdet meren yllä ja Satumaa. Poikia yhdistää myös ahkeruus ja innokkuus maatilan traktoritöihin.

Illansuussa toista konserttia kunnioittivat läsnäolollaan myös Suomalaisen tangon satumaa -yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja sihteeri Anne Salo. Monet ihmettelivät pysäköintipaikalle kävellessään, kuinka 16-vuotiaalla laulajalla voi olla niin upea ääni. "Kyllä on mukava lähteä Henri Jokisen seuraavaankin konserttiin", totesi eräskin herra.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: