Heikki Tulonen pani Sastamalan parhaan sahdin

Uutiset

Sastamalan sahtimestari

Sastamalan ja Vammalan sahtimestari Heikki Tulonen on kuvassa vasemmalla. Oikealla Mouhijärven sahtimestari Ari-Samuli Suoniemi ja toiseksi tullut Anne Lähteenkorva. Tulosen vieressä kilpailun järjestäjä Katariina Pylsy.

Sastamalassa vaalitaan sahdinvalmistuksen perinnettä.

Lajin paikalliset kilpailut järjestettiin Hyynilän seuratalolla. Osallistujia oli kolme Mouhijärveltä ja yksi Vammalasta.

Sastamalan tämän vuoden sahtimestariksi valittiin Heikki Tulonen. Hän sai myös Vammalan sahtimestarin arvon. Mouhijärven sahtimestariksi kruunattiin Ari-Samuli Suoniemi ja toiseksi tuli Anne Lähteenkorva.

“Tuomaristo haisteli, maisteli, arvosteli värit ja maut moneen kertaan ja teki keskustelun jälkeen päätöksensä”, kertoo kilpailun järjestänyt maaseutujohtaja Katariina Pylsy. Raadissa istuivat Niclis Pylsy, Jorma Ojala, Maire Villo, Jarmo Puntalo ja Jere Lepola.

Ari-Samuli Suoniemi ja Heikki Tulonen ovat kumpikin niittäneet mainetta ja kunniaa SM-kilpailuissa. Suoniemellä on plakkarissa voitto vuodelta 2017 ja Tulonen sijoittui kuudenneksi vuonna 2012.

Paikallisen kilpailun juuret ovat Mouhijärvellä. “Maanviljelijä Seppo Suoniemi tuli vuonna 1994 allekirjoittaneen maaseututoimistoon ja pyysi, että alkaisin järjestää Mouhijärvellä sahdinvalmistuksen karsintakilpailuja”, muistelee Katariina Pylsy.

Ensimmäisenä vuonna Mouhijärvellä kilpailuun tuotiin viisitoista sahtinäytettä.

Sahtiseuran sääntöjen mukaan edustajaksi SM-kilpailuihin pääsee oman kunnan karsintakilpailujen voittaja. Katariina Pylsy on järjestänyt paikallisen kilpailun vuosittain sekä SM-kilpailut Mouhijärvellä vuonna 2001 ja Ellivuoressa vuonna 2016.

Kuluvalta vuodelta valtakunnallinen kilpailu on peruttu.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top