Koronatilanteen pahenemiseen varauduttu Sastamalan kouluissa ja päiväkodeissa

Uutiset

Koulu, koululaiset, lapset

Sastamalan kouluissa ja päiväkodeissa valmistaudutaan kesälomien päättymiseen. Koronatilanne on paikkakunnalla rauhallinen, mutta epidemian pahenemiseen varaudutaan.

Lukuvuoden aikana saatetaan joutua poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin paikallisesti tai alueellisesti. Arvio lähiopetuksen turvallisuudesta tehdään tartuntatautiviranomaisten kanssa.

Tarvittaessa lähiopetusta ja etäopetusta voidaan vuorotella. Käytännössä ryhmät ovat etäopetuksessa esimerkiksi vuoroviikoin.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske varhaiskasvatusta, esiopetusta ja 1.-3.-luokkalaisia eivätkä erityisen tuen päätöksen saaneita sekä pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaita.

Lukiossa etäopetukseen siirtyminen voi olla nopeaakin.

Tarpeettomia kontakteja vältetään. Tämä huomioidaan opetusjärjestelyissä sekä ruokailussa ja välitunneilla mahdollisuuksien mukaan.

Kouluihin ja päiväkoteihin tullaan vain oireettomina. Mahdollinen koronavirustartunta pitää sulkea pois testillä. Testitulosta odottaessa on vältettävä kontakteja.

Riskiryhmiin kuuluvien opetus järjestetään hoitavan lääkärin arvion perusteella. 

Mahdolliset altistuneet jäljitetään, jos päiväkodissa tai koulussa todetaan koronavirustartunta. Heidät asetetaan neljäntoista vuorokauden karanteeniin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top