Koulujen lähistöt poliisin tarkkailussa – “Erityisesti autoilijoiden tulee ennakoida lasten läsnäolo liikenteessä”

Uutiset

Koululainen,koulumatka

Koulumatkalla.

Poliisi valvoo koulujen alkaessa tehostetusti liikennettä koulujen lähistöllä. Tarkkailu jatkuu lähiviikkojen ajan.

Koulujen alkamisen myötä liikenteeseen tulee paljon uusia kulkijoita, jotka tekevät ensimmäisen koulumatkansa. Poliisi muistuttaa, että vanhempien olisi hyvä kulkea tuleva koulureitti lasten kanssa useamman kerran sekä käydä samalla läpi liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista liikenteessä. Asiallinen opastaminen lisää lasten kiinnostusta liikennesääntöjen noudattamiseen ja kasvattaa hyvää asennetta.

Muiden tiellä liikkujien on otettava huomioon, että pienet koululaiset eivät ole tottuneet liikkumaan liikenteessä, eikä heillä ole välttämättä tietämystä liikenteen riskeistä. Erityisesti autoilijoiden tulee ennakoida lasten läsnäolo liikenteessä sekä sovittaa nopeutensa ja tarkkaavaisuutensa tilanteisiin sopiviksi.

Valvonnassa kiinnitetään ertyistä huomiota nopeuksien lisäksi esimerkiksi suojatiesääntöjen noudattamiseen. Tarkkailussa ovat myös matkapuhelimet ajon aikana, turvalaitteiden käyttö ja autojen pysäyttäminen lapsia kouluun tuotaessa.

· · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top