Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Hoitaja ja mummo tsättäilevät tabletilla tulevaisuuden Sastamalassa

Uutiset

Kotihoidon palveluiden tuottamiseen on tarve etsiä vaihtoehtoisia tapoja. Yli 75-vuotiaiden määrä kasvaa erittäin merkittävästi.

Tabletti, mummo

Tabletilla voi vaikkapa pelata pasianssia. Tulevaisuudessa sitä saatetaan hyödyntää myös kotihoidossa.

Sastamalassa etsitään vaihtoehtoisia kotihoidon palveluiden tuottamisen tapoja. Yksi kustannustehokas mahdollisuus ovat tabletin avulla toteutettavat etäkäynnit.

Kuvapuhelussa hoitaja voi esimerkiksi muistuttaa asiakasta ruoan lämmittämisestä tai varmistaa, että tämä ottaa lääkkeensä. Tablettia voi hyödyntää myös kotikäynnillä oleva hoitaja. Hän voi etäyhteyden avulla kysyä neuvoa ja näyttää vaikkapa asiakkaan ihottumaa asiantuntijalle.

Sastamalassa tavoitteena on käynnistää ensi vuonna pilotti, jossa testataan ja arvioidaan etäkäyntejä. Tämän jälkeen toimintaa voitaisiin laajentaa mallin toimivuuden mukaan.

Yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunnassa on esillä kaupungin liittyminen KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan puitesopimukseen.

Vanhuspalveluissa on tarvetta varautua ikärakenteen muutokseen. Yli 75-vuotiaiden määrä ja samalla kustannuspaine kasvaa erittäin merkittävästi suurten ikäluokkien ikääntyessä. Tämä tulee näkymään myös kotihoidossa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top