Pihan omenat jalostuvat mehuksi Vanhakylässä – “Kauneusvirheet eivät haittaa”

Uutiset

Omenoita, omena

Hyvät omenat antavat hyvää mehua. Kauneusvirheet eivät kuitenkaan haittaisi.

Moni kantaa puutarhansa omenapuiden ruhtinaallista satoa selkä vääränä kompostiin. Mullan sijaan omenoista voisi syntyä helposti herkullista omenamehua Sastamalan Kaltsilassa.

Omenoiden satokauden ollessa parhaimmillaan Vanhakylän mehustamon laitteet on viritetty iskuun. “Puristamme sataprosenttista omenamehua, joten hyvä lähtökohta mehustamisessa on se, että hyvät omenat antavat hyvää mehua”, kertoo toimitusjohtaja Karin Ringbom. “Kauneusvirheet eivät haittaa, mutta omenoiden pitäisi olla niin freessejä, että niitä voisi syödä sellaisenaan. Pilaantuneet tai mädäntyneet omenat eivät sovi mehustettavaksi”, hän jatkaa.

Hävikkiin omenoita päätyy puutarhoista huomattavia määriä. “On arvioitu, että kotipihoilla ympäri Suomen kasvaa noin kaksikymmentä miljoonaa kiloa omenaa. Näistä suurin osa kuitenkin jää käyttämättä, mikä on mielestämme ihan hullua”, parahtaa Karin Ringbom. “Turhan hävikin pienentämiseksi ostamme mielellämme hyväkuntoisia pihaomenoita, vaihtoehtoisesti voimme itse tulla hakemaan omenat”, hän vinkkaa.

Vanhakylän mehustamo toimii jonojen välttämiseksi ajanvarauksella. “Mehu valmistuu odotellessa, jolloin voi esimerkiksi käydä kävelyllä kartanon puistossa tai juoda kahvit kartanon Väentuvassa”, vinkkaa Karin Ringbom.

Omenat puristetaan mehuksi ja pastöroidaan. Valmis mehu pakataan kolmen litran hanapakkauksiin, joissa se säilyy huoneenlämmössä vuoden.

Vanhakylän mehustamoon voi ajan varata helposti kotisivujen kautta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top