Lantula on Pirkanmaan Vuoden kylä

Uutiset

Lantulan teatteriporukka

Lantulan teatteriporukan väkeä.

Sastamalan Lantula on valittu Vuoden kyläksi Pirkanmaalla. Tunnustus myönnettiin pitkäjänteisestä ja kyläläisiä osallistavasta toiminnasta, jota kehitetään aktiivisesti ajan virtausten mukaan.

Lantulan yhteinen olohuone on vanha kyläkoulu eli Lantula-talo. Kyläyhdistys osti sen kaupungilta vuonna 2005. Talo on lähes kokonaan peruskorjattu ulkorakennuksineen.

Lantulan pitkäjänteisestä kylätoiminnasta esimerkkeinä ovat viisitoista vuotta jatkunut päivätoiminta Perjantaituulahdus ja 1990-luvun alussa alkanut rompetoriperinne.

Ympäristöasiat ja ekologisuus ovat olleet jo pitkään kylätoiminnan keskiössä. Kylätalo lämpiää maalämmöllä ja pihaan on rakennettu kierrätyspiste yhteisökomposteineen.

Kyläyhdistys julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää Lantulan aika -lehteä. Toiminnan aktiivisuudesta ja laajuudesta kertoo myös se, että kyläyhdistyksessä on enemmän jäseniä kuin Lantulassa on asukkaita.

Erityisen hyvin Lantulassa mukauduttiin keväällä koronaepidemiaan. Kylässä kaivettiin esiin aiemmin laadittu häiriötilasuunnitelma ja yli 70-vuotiaille tarjottiin asiointiapua usean kuukauden ajan. Kesällä kyläyhdistys työllisti peräti kahdeksan nuorta.

Järjestäytyneellä kylätoiminnalla on Lantulassa pitkät juuret. Lantulan seudun kyläyhdistys on perustettu vuonna 1983.

Pirkanmaan Vuoden kylän valitsi kylätoiminnasta riippumaton asiantuntijaryhmä, joka tuntee maakunnan kylät hyvin. Siihen kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, Maa- ja kotitalousnaisista sekä 4H:sta.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top