Poliisi varoittaa posti- ja nettihuijauksista – “Älä klikkaa linkkiä tai anna tietojasi”

Uutiset

Mobiili, internet

Sisä-Suomen poliisi varoittaa petosten uhriksi päätymisestä.

Tietoon on tullut tapauksia, joissa asianomistajalle on ilmoitettu tekstiviestillä saapuvasta postilähetyksestä, josta kuitenkin puuttuu maksua. Linkki ohjaa tietojenkalastelusivulle, jossa pyydetään pankkitunnuksia. “Älä klikkaa linkkiä tai anna mitään tietojasi”, poliisi ohjeistaa.

Luottokorteilta tehdyistä luvattomista veloituksista on myös ilmoitettu poliisille. Näissä viitteenä on ollut FACEBK. “Jos huomaat tällaisia tilitapahtumissasi, sulje korttisi ja ole yhteydessä luottokortin myöntäneeseen pankkiisi”, kehottaa poliisi. Summat ovat vaihdelleet muutamasta eurosta ylöspäin. Veloitukset on tehty usein ulkomailta.

Poliisi muistuttaa, että huijausten torjumiseksi luottokorttiin on mahdollista asettaa rajoituksia esimerkiksi summien ja käyttöalueen suhteen. Muutoksia voi tehdä esimerkiksi omassa verkkopankissa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top