Sivistyslautakunnalla kova paikka Sastamalassa: Rajuja leikkauksia pohdittavana, siltikin talousarvio pitkänä raamista

Uutiset

Virkakoneisto esittää lukuisia karsintoja ja lakkautuksia.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalassa sivistyslautakunta on tiukkojen pohdintojen edessä käsitellessään talousarviota. Viranhaltijaesitys sisältää rankkoja sopeutustoimenpiteitä. Niistä huolimatta se ylittää raamin noin 300 000 eurolla.

Talousarvion valmistelussa on huomioitu muun muassa Kiikan ja Karkun kirjastojen lakkauttaminen, Aurajärven, Kiimajärven ja Putajan rantasaunoista luopuminen sekä Vammalan lukion urheilulinjan toiminnan päättyminen. Johtamisjärjestelmään liittyen esimerkiksi yhdistettäisiin liikunta- ja nuorisopalvelut, samoin kansalaisopiston ja musiikkiopiston hallinto. Höylä sipaisee monesta paikasta. Leikkauksia esitetään niin perusopetuksen tuntikehykseen, kansalaisopiston opetustunteihin kuin Pukstaavin avustukseen.

Tulevilla vuosilla väikkyvät jo Marttilan koulun lakkauttaminen vuoden 2023 syksyllä ja Äetsän koulun lakkauttaminen vuoden 2024 syksyllä. Näihin on varauduttu henkilöstösuunnitelmassa.

Sivistystoimelle annetun kehyksen kokonaisuus on -44,3 miljoonaa. Talousarvion loppusumma ennen lautakunnan käsittelyä on lähes -44,6 miljoonaa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat