Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Huittisissa esillä iso muutos: Lautakunnat korvataan valiokunnilla, valtuustoa kasvatetaan

Uutiset

Uudistus tulisi voimaan kuntavaalien jälkeen.

Huittinen

Huittinen.

Kaupungin päätöksentekoon esitetään merkittävää uudistusta Huittisissa. Tarkoituksena on kasvattaa valtuuston kokoa sekä korvata lautakunnat valiokunnilla.

Perinteisten lautakuntien sijalle tulisivat valiokunnat. Merkittävä muutos nykyiseen olisi, että niiden jäsenet valittaisiin valtuutettujen ja varavaltuutettujen joukosta.

Esityksen mukaan valtuutettuja valittaisiin jatkossa 35, kun nykyisin heitä on 27. Valtuuston koon kasvattamista perustellaan uudella toimintamallilla, jotta valiokuntien paikat saadaan täytettyä.

Kaupunginhallituksessa olisi yhdeksän jäsentä. Lautakunnat korvaavista valiokunnista perusturvavaliokunnassa, sivistysvaliokunnassa ja teknisessä valiokunnassa olisi seitsemän jäsentä jokaisessa sekä nuoriso- ja liikuntavaliokunnassa viisi jäsentä.

Kuntavaalit järjestetään ensi keväänä. Uusi toimintamalli astuisi voimaan tulevalle vaalikaudelle, joka käynnistyy kesäkuun alusta.

Asia on esillä kaupunginhallituksessa. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Kuntalaki sanelee pakolliset toimielimet kunnassa. Niitä ovat valtuusto, kunnanhallitus, tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta.

·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top