Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Moni lintu yrittää talvehtia paukkupakkasessa, Sastamalassa nähty piekanoja

Uutiset

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys muistuttaa ruokailu- ja leporauhasta.

Mustarastas

Mustarastas.

Harvinaisempia talvehtijoita on jäänyt maisemiin huolimatta paukkuvasta pakkasesta. Kaikki eivät kuitenkaan selviä.

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys kertoo, että Sastamalan suunnalla on nähty piekanoja. Ne ovat pääasiassa muuttolintuja. Maakunnassa on havaittu myös talvehtimista yrittävä kuningaskalastaja ja kurppia.

Luonto- ja lintuharrastus on lisääntynyt. Pakkasilla ja muulloinkin on syytä muistaa antaa linnuille ruokailu- ja leporauha. Tämä korostuu lyhyinä talvipäivinä, jotka lintujen tulee voida tehokkaasti käyttää ravinnon hankkimiseen.

“Lintujen ajaminen turhaan lentoon voi olla hyvin kohtalokasta lintujen hyvinvoinnin kannalta. Varsinkin lintuharrastajien tulee mieltää tämä ja ottaa huomioon lintujen hyvinvointi ennen omia tarpeitaan”, muistuttaa puheenjohtaja Jukka T. Helin Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä. Hän viittaa esimerkiksi valokuvaamiseen ja havainnointiin.

Maakunnassa tietoon on tullut jo hyytävien kelien ikäviä seuraamuksia. Esimerkiksi kahden harmaahaikaran tiedetään kuolleen.

Kuningaskalastaja

Kuningaskalastaja.

·

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top