Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Joutsenten reitin vuoden hanke nostaa esiin Huittisten ja Punkalaitumen luontohelmet

Uutiset

Luontomatkailu ja luonnon virkistyskäyttö ovat nousevia trendejä.

Joutsenten reitti, vuoden hanke 2020

ProAgria Länsi-Suomen Janita Kylänpää ja Maija Willman ottivat kiertopalkinnon vastaan Huittisten Vanhankosken lehtojensuojelualueella.

Leader Joutsenten reitin viime vuoden parhaana hankkeena palkittiin ProAgria Länsi-Suomen Avoimet Tulet. Se tekee tutuksi Huittisten ja Punkalaitumen luontomatkailu- ja retkeilykohteita.

Luontomatkailu ja luonnon virkistyskäyttö ovat nousevia trendejä, joihin panostamalla voidaan vaikuttaa sekä matkailijoiden että paikallisväestön hyvinvointiin ynnä tukea paikallisia ruoka-, matkailu- ja elämyspalveluyrittäjiä. Tärkeä osa luontomatkailua ja luontokohteiden virkistyskäyttöä ovat reitistöt, tulipaikat ja erilaiset luontokohteet. Koronapandemia on osaltaan lisännyt hankkeen ajankohtaisuutta, kun ihmisten lähimatkailun ja -liikunnan tarve ja liikuntapaikkojen käyttö on lisääntynyt merkittävästi.

“Edes kaikki paikalliset, ikänsä Huittisissa ja Punkalaitumella asuneet, eivät välttämättä kaikkia näitä helmiä vielä tunne”, kertoo hankevetäjä Janita Kylänpää. Hän kiittää Leader-rahoitusta hankkeen mahdollistajana. Kohteista on tarkoitus myöhemmässä vaiheessa tuottaa kartta.

Vuoden hanke palkittiin kiertopalkinnolla. Se on Sirpa Ollinpojan veistämä joutsenreliefi.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top