Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Lauantai 13.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Suunniteltua kokoelmien kartoitusta: Huittisten museo maakunnallisessa ohjelmassa

Uutiset

"Jokainen museo on tässä kokonaisuudessa enemmän kuin vain palapelin yksi pala", sanoo maakuntatutkija Akuliina Aartolahti.

Satakunnan museot, Huittisten museo

Satakunnan museoiden kokoelmaohjelma. Kuva: Jenni Rantalainen

Huittisten museo on mukana Satakunnan yhdeksän ammatillisesti hoidetun museon kokoelmaohjelmassa. Siinä määritellään kokoelmien kartutuksen ja hoidon periaatteet sekä tavoitteet.

Tarkoituksena on parantaa museoiden kykyä tunnistaa yhteistä maakunnallista kulttuuriperintöä ja kyetä tallentamaan juuri niitä aineistoja, jotka ovat oleellisia maakunnan kulttuuriperinnölle. Päämääränä on lisätä tutkimusta kulttuuriperintöön ja historiaan liittyvistä ilmiöistä.

"Kulttuuri ei tunne rajoja, eikä se pysy meidän rakentamiemme seinien tai kuntarajojen sisällä. Sen vuoksi on tärkeää, että näemme ja ymmärrämme kokonaisuuden. Ja erityisen tärkeää on, että pystymme myös toimimaan yhdessä sen kokonaisuuden säilyttämiseksi. Jokainen museo on tässä kokonaisuudessa enemmän kuin vain palapelin yksi pala", sanoo maakuntatutkija Akuliina Aartolahti.

Kokoelmaohjelma antaa mahdollisuuden päästä kurkistamaan maakunnan yhteiseen kulttuurivarallisuuteen ja sen säilyttämiseen.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: