Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalan uusiutuvan energian esiselvitykselle vihreä valo, Joutsenten reitille runsaasti uusia hankkeita

Uutiset

Viidelletoista hakemukselle puolto.

Kemira Chemicals

Kemira Chemicalsin Äetsän tehtaat. Sastamalan kaupunki on käynyt neuvotteluja yhtiön kanssa liittyen uusiutuvan energian esiselvitykseen.

Joutsenten reitille syntyy uusia hankkeita. Puolto myönnettiin viidelletoista hakemukselle.

Vihreää valoa sai muun muassa Sastamalan kaupungin esiselvitys. Siinä arvioidaan erityisesti Äetsän alueella vedyn ja biokaasun mahdollisuudet uusiutuvan energian tuotannossa ja sen jatkojalostamisessa.

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 774 000 euroa. Tästä julkisen tuen osuus on puolet.

Kovasta hankekysynnästä johtuen rahoituksessa mentiin jo ensi vuoden kiintiön puolelle. Siitä tuli puolletuksi kolmasosa.

Hakemuksia oli käsittelyssä yhteensä seitsemäntoista.

Puolletut hankkeet Sastamalassa ja Huittisissa

Yleishyödylliset hankkeet

 • Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n alueiden välisessä hankkeessa Huittisten, Sastamalan ja Kankaanpään urheilu- ja liikuntatoimijoita verkotetaan alueen elinkeinotoimijoiden kanssa. Tavoitteena on parantaa seudun toimijoiden tapahtumajärjestämisen osaamista sekä luoda urheilu- ja liikuntayhteistyöllä uutta aluebrändiä ja -vetovoimaa.
 • Sastamalan kaupungin uusiutuvan energian esiselvityksellä arvioidaan erityisesti Äetsän alueella vedyn ja biokaasun mahdollisuudet uusiutuvan energian tuotannossa ja sen jatkojalostamisessa. Hankkeella arvioidaan myös yritysten mahdollisuuksia hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja uusien uusiutuvaa energiaa hyödyntävien yritysten sijoittumismahdollisuuksia.
 • Kärppälässä toimivan Lahdenperä ry:n investointihankkeessa nopeasti jäsenmääräänsä lisänneen kestävän kehityksen yhdistyksen keskukseksi rakennetaan kulttuurijurtta. Helsingistä maalle muuttaneet yhdistyksen aktiivit järjestävät talkoita, matalan kynnyksen jooga-, hyvinvointi- ja kulttuuritapahtumia sekä koulutuksia, kursseja ja leirejä ekologisiin teemoihin liittyen Lahdenperän tilalla Kuloveden rannassa. Jurtta rakennetaan täysin luonnonmukaisista raaka-aineista.
 • Kutalan Nuorisoseura ry:n investointihankkeessa parannetaan nuorisoseurantalon energiatehokkuutta vaihtamalla salin, eteisen ja kahvion ikkunat uusiin puu-alumiini-ikkunoihin. Ulkovuorilaudoitusta uusitaan tarvittavin osin ja kattopeltien kiinnitysnaulat vaihdetaan tiivisteellisiin kateruuveihin.
 • Huittisten kaupungin investointihankkeessa rakennetaan monitoimikenttä Sammun kylälle. Sammun koulun vanhempainyhdistys ja oppilaskunta ovat tehneet kaupungille aloitteen hankkeen hakemisesta. Monet paikalliset kylä- ja urheiluseurat ovat ilmaisseet tarpeensa hankkeelle, joka lisää nuorten ja muiden kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia kaupungin pohjoispuolella.
 • Palojoen metsästysseura Repo ry:n investointihankkeessa hankitaan ja rakennetaan teuraskontti. Tällä hetkellä seuralla ei ole tarjota mitään tiloja riistaeläinten käsittelyyn. Kontin kylmätilat mahdollistavat metsästyksen aloituksen heti jahtikauden alussa ja kasvavan hirvieläinkannan nykyistä paremman hallinnan seuran alueella.

Yritysten hankkeet

 • Sastamalassa Metalhouse Turku Oy aloittaa uudentyyppisen kuljetusratkaisun valmistuksen vuokrahallissa. Investointihankkeella rakennetaan tuotantoympäristö. Tuoteinnovaatiolla tähdätään kasvaville bio- ja kiertotalousmarkkinoille kotimaassa ja ulkomailla. Tavoitteena on luoda tuotantoon kaksi uutta työpaikkaa.
 • Vammalan Rengaspalvelu Oy investoi rengashotellipalveluidensa laajentamiseen ja hallitilansa käytön tehostamiseen uusilla hyllyratkaisuilla. Investoinnilla tähdätään liikevaihdon lisäämiseen kahdeksalla prosentilla.
 • Huittisissa toimiva Liikuntakeskus Spiraali Oy investoi hallitilansa käytön tehostamiseen rakentamalla hallin takaosaan Padel-kentän sekä laajentamalla alkulämmittely- ja verryttelytiloja. Investoinnilla haetaan kolmanneksen kasvua liikevaihtoon, mikä mahdollistaisi yhden uuden työpaikan syntymisen.
 • Päivi Kantola investoi suutaripalvelun käynnistämiseen. Korjaussuutari laajentaa Huittisten vireää palveluvalikoimaa entisestään tuottamalla palveluja yksityishenkilöille ja yrityksille. Suutaripalveluiden räätälöinnissä otetaan huomioon myös kasvavien harrastusryhmien, esimerkiksi hevosharrastajien tarpeet.
 • Kalle ja Kirsi Suomelan maatila Karhiniemellä investoi tilamyymälän ja kahvilan perustamiseen sekä maatilamajoitustoiminnan käynnistämiseen. Matkailijoille tarjotaan myös aktiviteetteja, kuten maastopyöräilyä. Investoinnilla monipuolistetaan maatilan toimintaa ja luodaan yksi uusi työpaikka.

Joutsenten reitin hallitus käsittelee hakemuksia seuraavan kerran tiistaina 7.9. Kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 27.8. kello 12.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top