Kylät tempaisevat netissä ja livenä – Katso tapahtumat ja osallistu!

Uutiset

Teemoja ovat erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu.

Avoimet Kylät

Avoimet Kylät.

Avoimet Kylät -päivää vietetään lauantaina. Teemoja ovat erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu.

Sastamalassa tapahtuu livenä useissa kylissä. Ohjelmaa on Jaarassa, Kaukolassa, Keikyässä, Kiikassa, Kiimajärvellä ja Tapiolassa.

Pirkanmaalta on ilmoitettu yli 90 kohdetta.

"Tämä on hieno mahdollisuus kylille ja kunnille nostaa esille vaikkapa upeita lähimatkailukohteitaan, koska parhaillaan käynnissä oleva kesä tulee olemaan lähimatkailun ryntäys", sanoo Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Ensimmäistä kertaa mukaan otettiin myös kunnat ja kaupungit. "Hienoa, että muutama satakuntalainen kunta innostui markkinoimaan kyliään upeina asuinpaikkoina. Satakunnassa on mahdollista asua luonnonläheisessä, rauhallisessa kyläympäristössä ja kuitenkin lähellä palveluita", kertoo SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Kyliä on kannustettu digiloikkaan. Koronan vuoksi tempaus toteutuu suurelta osin verkossa. "Kylien oma aktiivinen viestiminen tukee hyvin myös käynnissä olevaa maallemuuttobuumia", kertoo Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne.

Avoimet Kylät -päivän kyljessä vietetään Kyläkauppapäivää. Se muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä.

"Lähimatkailun ja kesäasuntokunnissa tehtävän etätyön lisääntynyt suosio näkyy kyläkaupoissa, vaikka niiden määrän laskevaa trendiä ei vielä olekaan käännetty. Myös monipaikkainen asuminen ja maallemuutto edellyttävät palveluita, joten kyläkauppojakaan ei ole varaa menettää", toteaa johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä.

Pirkanmaan tapahtumat löytyvät täältä ja Satakunnan tapahtumat täältä. Valtakunnallinen kooste on tässä.

· · · · · ·

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat