Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Vaaraksi asti hellettä ja kuivuutta

Uutiset

Tukalaa kuumuutta ja trooppisia öitä.

Helle

Elohopea ylittää +30 astetta.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sää on hyvin kuumaa juhannukseen saakka. Maahamme on saapunut erittäin lämmintä ilmamassaa.

Maan etelä- ja keskiosassa päivän ylimmät lämpötilat ovat +30 asteen molemmin puolin. Paikoin voidaan mitata jopa +32…+34 astetta. "Myös yölämpötilat ovat erittäin korkeita ja niin sanottuja trooppisia öitä on odotettavissa ensi viikolla useana yönä varsinkin kaupungeissa ja järvien läheisyydessä", sanoo ylimeteorologi Henri Nyman Ilmatieteen laitokselta. Tällaisina öinä lämpötila ei laske alle +20 asteen.

Sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä varsinkin lännessä ja maan keskivaiheilla. Ne laskevat lämpötiloja, mutta eivät varsin helpota. "Kosteuden lisääntyminen saa sään tuntumaan entistäkin tukalammalta", Nyman sanoo.

Helteiden myötä maasto kuivuu. Jopa merkittävien metsäpalojen riski kasvaa.

Kulloinkin voimassa olevat varoitukset löytyvät tästä.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top