Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Vesiturvallisuutta treenataan koko perheen voimin Kokemäellä

Uutiset

Mukana muun muassa pelastuskanisterin tekeminen, pellehyppykisa, rantalentopalloa, heittoliinan heittoa ja elvytyspiste.

Lapset uivat

Lapset uivat letkassa pelastusliivit päällä.

Kokemäellä Pitkäjärvellä järjestetään Vesisankarit-tapahtuma maanantaina iltapäivällä. Siellä harjoitellaan vesitaitoja.

"Tilastot osoittavat, että Suomessa hukkuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin esimerkiksi Ruotsissa. On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä", sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Ohjelmassa on muun muassa pelastuskanisterin tekeminen, pellehyppykisa, pelastusliivikokeilua, rantalentopalloa, hiekkalelupiste, SUP-lautoja, packraftia, melontaa, heittoliinan heittoa, elvytyspiste ja vesipelastuskaluston esittelyä. Rastien takana ovat kaupungin vapaa-aikapalvelut, Teljän latu, Kokemäen SPR ja Kokemäen VPK.

Ympäri maan on yli yhdeksänkymmentä koulua, joissa Vesisankarit-taitoja harjoitellaan osana kouluarkea.

Hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukevat Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Maksuton Vesisankarit-tapahtuma pidetään Kokemäen Pitkäjärvellä maanantaina 21.6. klo 15-18.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top