Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Pihaomenat Kaltsilassa mehuksi, joka säilyy vuoden

Uutiset

Vanhakylä gårdin mehustamo vähentää ruokahävikkiä ostamalla hyväkuntoisia omenoita tuotantoonsa.

Omenat

Hyvät omenat antavat hyvää mehua.

Sastamalassa Kaltsilan kylässä oman pihan omenat muuttuvat odotellessa mehuksi. Vanhakylä gårdin mehustamossa on sesonki parhaillaan käynnissä.

Kauneusvirheet eivät mehustettavissa omenoissa haittaa. Omenoiden kuitenkin pitäisi olla niin hyväkuntoisia, että niitä voisi syödä sellaisenaan.

"Hyvä lähtökohta mehustamisessa on se, että hyvät omenat antavat hyvää mehua. Pilaantuneet tai mädäntyneet omenat eivät sovi mehustettavaksi", sanoo toimitusjohtaja Karin Ringbom.

Mehu pastöroidaan kolmen litran hanapakkauksiin. Näin taataan hygienian ja säilyvyyden pysyminen korkealla tasolla. Pastöroitu omenamehu säilyy avaamattomana huoneenlämmössä vuoden.

Asiakkaita palvellaan ajanvarauksella. Ajan voi varata netistä. Mehun valmistumista odotellessa voi esimerkiksi kävellä kartanon puistossa tai juoda väentuvassa kahvit.

Vanhakylä gårdin mehustamo ostaa hyväkuntoisia pihaomenoita. On arvioitu, että ympäri maata kasvaa noin kaksikymmentä miljoonaa kiloa omenoita. "Näistä suurin osa kuitenkin jää käyttämättömiksi, mikä on mielestämme ihan hullua. Siksi ostamme mielellämme hyväkuntoisia pihaomenoita, joita hyödynnämme omassa tuotannossamme ruokahävikin vähentämiseksi", sanoo Karin Ringbom.

Mehustamo on avoinna koko syksyn.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: