Suojateiden turvallisuus poliisin tarkkailussa: Erityisen vaarallinen on "giljotiinitilanne"

Uutiset

Myös pysäköintivirheisiin puututaan.

Suojatie, koululainen, koulumatka

Suojatie. Kuva: Liikenneturva / Nina Mönkkönen

Poliisi valvoo suojateiden turvallisuutta tiistaina muun muassa Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Erityisen vaarallinen on niin sanottu giljotiinitilanne.

Tieliikennelain mukaan suojatietä lähestyttäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että tarvittaessa voi pysähtyä ennen suojatietä.

"Käytännössä kuljettajan on hiljennettävä vauhtiaan aina ennen suojatietä, jos suojatien läheisyydessä on jalankulkijoita, jotka voivat pyrkiä tai ovat selkeästi pyrkimässä suojatielle", kertoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Erityisessä vaarassa jalankulkija on, jos kuljettaja viereistä kaistaa käyttäen ohittaa suojatien eteen pysähtyneen pysähtymättä. Sitä kutsutaan giljotiinitilanteeksi.

"Tällaisesta piittaamattomasta ajokäyttäytymisestä poliisi kirjoittaa ajoneuvon kuljettajalle sakon ja ajokieltokin saattaa tulla harkittavaksi", Katajisto sanoo.

Valvonnassa puututaan myös pysäköintivirheisiin, jotka haittaavat ja vaarantavat suojattomien tienkäyttäjien turvallista liikkumista.

"Suojatielle tai liian lähelle sitä pysäköity ajoneuvo aiheuttaa näkemäesteen sekä jalankulkijoille että toisille ajoneuvojen kuljettajille", muistuttaa Tuomo Katajisto.

Pysäköidä ei saa viiden metrin matkalla ennen suojatietä, risteävää pyörätietä tai risteävää pyörätien jatketta.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat