Valkohäntäpeuran pyyntilupia Sastamalaan ja Punkalaitumelle enemmän kuin viimeksi

Uutiset

Metsästys alkaa vahtimalla. Riistakeskus kannustaa jahtiin heti.

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura. Kuva: Pixabay

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty jälleen ennätysmäärä valkohäntäpeuran pyyntilupia. Kannan kasvu on edelleen jatkunut.

Eniten pyyntilupia myönnettiin Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueelle 2 575. Toiseksi korkein määrä on Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella 1 540.

Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen valkohäntäpeura tai kaksi vasaa.

Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella pyyntilupia on 1 250, Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 900, Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 680, Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 348 ja Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 340.

Hirvieläinten metsästys on vahtimalla mahdollista syyskuun alusta. Suomen riistakeskus suosittelee, että etenkin valkohäntäpeurojen pyynti aloitettaisiin täydellä teholla heti. Taustalla on kolarien ehkäiseminen ja kaatotavoitteiden saavuttaminen.

Koko Satakunnan toimialueelle valkohäntäpeuralle myönnettiin pyyntilupia 14 487.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat