Säkylässä tehty ruokaa jo miljoonasta kilosta särkeä

Uutiset

Lähikalan hyödyntäminen edesauttaa vesistöjen hyvinvointia.

Kalaverkko

Kalaverkkoja.

Järvikalan otollinen kalastusaika on alkamassa. Säkylässä esimerkiksi särkeä käytetään raaka-aineena Apetitin tehtaalla. Särkeä on välillä roskakalaksikin nimitelty, mutta tästä maineesta halutaan eroon.

Lähikalan hyödyntäminen edesauttaa vesistöjen hyvinvointia. "Särkikalojen suuri määrä lisää rehevöitymistä. Siksi näiden kalojen määrää on pyritty vähentämään hoitokalastuksella", kertoo Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.

Apetit on tuonut markkinoille erityiset järvikalatuotteet. "Tähän mennessä järvikalatuotteisiin on käytetty noin miljoona kiloa särkeä", ynnää tuoteryhmäpäällikkö Hanna Pere. Yhtiö on mukana useissa Pyhäjärvi-instituutin hankkeissa, jotka tähtäävät vesistöjen tilan parantamiseen.

"Särkikalojen kalastuksella on järven ravinnekuormalle merkittäviä vaikutuksia. Esimerkiksi Säkylän Pyhäjärvestä poistuu noin neljännes vuosittaisesta fosforikuormituksesta kalansaaliin mukana", toteaa Teija Kirkkala. "Myös kalakantojen oikealla rakenteella on merkitystä vesistöjen kestävään ekologiaan", hän jatkaa.

Apetit haluaa jatkossa panostaa kalaraaka-aineen toimitusvarmuuden kehittämiseen.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat