Oppailta tunnustus Keikyään: Riippusillan kunnostaminen oli matkailuteko

Uutiset

Reisuköppi on tunnustus yhteistyökumppanille.

Keikyän riippusilta, Reisuköppi

Keikyän riippusilta -kirjan kirjoittaja Tapio Paavonen, Keikyän Perikunnan puheenjohtaja Markku Torpo, Sastamalan Oppaista Urpo Vuorenoja, varapuheenjohtaja Leena Myllyniemi ja sihteeri Tarja Eklöf sekä Sastamalan kaupungin maaseutujohtajan virasta hiljattain eläkkeelle siirtynyt Katariina Pylsy.

Markku Torpo ja Leena Myllyniemi

Markku Torpo ottaa Reisuköpin vastaan Sastamalan Oppaiden varapuheenjohtaja Leena Myllyniemeltä. Kuva: Urpo Vuorenoja.

Sastamalassa paikalliset matkailuoppaat antavat Reisuköpin eli Matkasauvan Keikyän Perikunnalle. Tunnustus myönnetään Keikyän riippusillan kunnostamisesta.

Kokemäenjoen ylittävä Keikyän riippusilta on osa valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä. Se on paitsi arkinen kulkureitti myös merkittävä matkailukohde.

"Keikyän riippusillan kunnostaminen oli huomattava matkailuteko", sanoo Sastamalan Oppaiden puheenjohtaja Eija Vaateri. "Matkailuoppaat ovat vuosien varrella tuoneet riippusillalle lukuisia ryhmiä. Kohde selkeästi kiinnostaa. Nyt on todella suuri ilo esitellä peruskorjattua riippusiltaa ja myös kertoa mittavista talkoista", hän jatkaa.

Päättyneenä kesänä ja vielä syksylläkin Keikyän Perikunta on pitänyt kahvilaa riippusillan Pehulan puoleisessa päässä. "Matkailijoiden – niin opastettujen kuin omatoimistenkin – kannalta on todella hienoa, että riippusillan tuntumassa on palveluja", Eija Vaateri sanoo. "Riippusillalta saareen laskeutuvia portaita ja eväspaikkaa on samoin kovasti kiitelty."

Matkailukohteena Keikyän riippusilta on monipuolinen. "Paikalle voi tulla yksin tai porukalla, päivällä tai yöllä, kesällä tai talvella. Riippusillan voi ylittää polkupyörällä tai alittaa kanootilla. Sen historia on kiehtova ja tarinoita on oppailla monta kerrottavaksi", Eija
Vaateri kuvailee.

Keikyän riippusillan voi nähdä opastettuna esimerkiksi Keikyästä käsin -kierroksella. Elämysretki tutustuttaa paikalliseen käsityöyrittäjyyteen.

Reisuköppi on tunnustus yhteistyökumppanille

Sastamalan Oppaat jakaa Reisuköpin eli Matkasauvan joka vuosi. Tunnustus myönnetään kiitoksena hyvästä yhteistyöstä.

Valtakunnallinen Suomen Opasliitto on perustettu vuonna 1974 ja Sastamalan Oppaat vuonna 1979.

Sastamalan matkailuoppaiden lisäksi Sastamalan Oppaisiin kuuluvat myös Huittisten, Punkalaitumen ja Lavian matkailuoppaat.

Sastamalan Matkasauvat eli Reisuköpit

2021 Keikyän Perikunta: Keikyän riippusillan kunnostaminen
2020 Huittisten museo
2019 Sastamala Gregoriana
2018 Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry
2017 Ritajärven luonnonsuojelualue
2016 Galleria Akseli
2015 Nahkaverstas Eliisa Marjaana
2014 Talonpoikaismuseo Yli-Kirra
2013 Herra Hakkaraisen talo
2012 Lahjatalo ja Galleria Ansa Puntalo
2011 Herkkujuustola
2010 Anneli Keinonen Oy

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat