Päättäjien usko loppui Tuomi Logistiikkaan: Sastamalan sivistyslautakunta irtisanoo sopimukset

Uutiset

Koulukuljetusten hallinnointi siirtyy kaupungin omaksi toiminnaksi irtisanomisajan päätyttyä.

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalan kaupunki irtisanoo sopimukset Tuomi Logistiikan kanssa. Asiasta päätti sivistyslautakunta.

Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Minna Isotalo (sd.) teki esityksen, että kaupunki irtisanoo Tuomi Logistiikan kanssa koulukuljetuksista solmimansa sopimukset. Eteläisellä alueella koulukuljetusten hallinnointi siirtyy kaupungin omaksi toiminnaksi irtisanomisajan päätyttyä. Tuomi Logistiikka ei myöskään tule hallinnoimaan läntisen ja pohjoisen alueen koulukuljetuksia. Sopimusten irtisanominen tulee ajoittaa niin, että oppilaskuljetusten järjestäminen ja hallinnointi on kaupungin toimesta mahdollista.

Pirjo Vuorinen (kesk.) kannatti esitystä.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares esitti lautakunnalle, että sivistyslautakunta merkitsee tiedoksi koulukuljetuksista saadun selvityksen. Siinä muun muassa todettiin yhteenvetona, että "reitit ja aikataulut ovat nyt kunnossa".

Minna Isotalon esitys voitti 6-1. Äänestyksessä Isotalon ja Vuorisen tueksi asettuivat Timo Haapanen (vas.), Leevi Karisalmi (sd.), Jalmari Kulmala (kesk.) ja Sara Uusi-Rauva (kok.). Irmeli Kulonpää (ps.) kannatti kasvatusjohtaja Pekka Kareksen esitystä. Varajäsen Steven Buckingham (kok.) äänesti tyhjää.

Lautakunnan varsinaisista jäsenistä varapuheenjohtaja Janne Prihti (ps.) ja Lauri Haapamäki (kok.) jääväsivät itsensä esteellisinä. He eivät osallistuneet asian käsittelyyn.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat