Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sivistyslautakunta: Äetsän koulun toiminta jatkuu, monipalvelukeskuksesta selvitys – Marttilan koulun lakkauttamisesta päätetään myöhemmin

Uutiset

Sastamalassa sivistyslautakunta otti talousarviokokouksessaan kantaa.

Äetsän koulu

Äetsän koulu.

Sastamalassa sivistyslautakunta otti talousarviokokouksessaan kantaa Äetsän yläkoulun ja Marttilan alakoulun tulevaisuuteen. Kumpaakaan ei esitetä lakkautettavaksi.

Viranhaltijat ovat tehneet valmistelua aiempien linjausten mukaisesti. Marttilan koulu on määrä sulkea vuonna 2023 ja Äetsän koulu vuonna 2024.

Janne Prihti (ps.) esitti, että Äetsän koulun toiminta jatkuu edelleen. Lisäksi selvitetään monipalvelukeskuksen perustaminen tontille. Tämä tuli päätökseksi äänin 3-5. Prihtin esityksen taakse asettuivat myös Timo Haapanen (vas.), Leevi Karisalmi (sd.), Jalmari Kulmala (kesk.) ja Pirjo Vuorinen (kesk.). Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen esitystä kannattivat puheenjohtaja Minna Isotalo (sd.), Lauri Haapamäki (kok.) ja Irmeli Kulonpää (ps.). Sara Uusi-Rauva (kok.) äänesti tyhjää.

Irmeli Kulonpään esityksessä Marttilan koulun lakkauttamisesta päätetään myöhemmin. Esitys sai taakseen koko lautakunnan. Kulonpää esitti myös, että Marttilan koulun ensimmäiselle luokalle otetaan oppilaita ensi syksynä. Tämä esitys hävisi äänin 6-3. Kasvatusjohtajan esitystä kannattivat Lauri Haapamäki, Timo Haapanen, Leevi Karisalmi, Jalmari Kulmala, Sara Uusi-Rauva ja Pirjo Vuorinen. Kulonpäätä tukivat puheenjohtaja Minna Isotalo ja Janne Prihti.

Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Minna Isotalo esitti, että valtuustokauden tavoitteisiin asetetaan uuden Muistolan koulun hankesuunnitelman tekeminen. Lautakunta kannatti tätä yksimielisesti.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat