Marttilan kouluun ei ykkösiä eikä Äetsän koululle jatkoaikaa, sivuterveysasemat pidetään kiinni, mutta sairaalaosasto auki – Sastamalan kh äänesti talousarviosta

Uutiset

Valtuusto päättää.

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Sastamalassa kaupunginhallitus käsitteli talousarviota. Äänestyksiä oli useampi ennen kuin paketti valmistui valtuustolle lähetettäväksi.

Jenni Jokinen (sd.) esitti, että Marttilan koulussa aloittaa ensimmäinen luokka ensi syksynä. Tämä kaatui 8-3. Jokinen sai äänestyksessä tuekseen Jarkko Mäkipään (sd.) ja Leena Saarelan (vas.). Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksen kannalla olivat Kari Kaaja (kok.), Miko Bergbom (ps.), Antti-Matti Mattila (kesk.) Wilhelm von Nandelstadh (r.), Päivi Pelttari (kok.), Pirjo Raunio (kd.), Maire Villo (ps.) ja puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Äetsän yläkoululle aikalisää esitti Pirjo Raunio. Henkilöstösuunnittelussa huomioitaisiin, että koulua ei lakkauteta kevätlukukauden 2024 jälkeen, vaan käytetään siirtokoulujen optiovuodet 2025 ja 2026. Tänä aikana selvitettäisiin yläkoulun jatkaminen ja monipalvelukeskuksen suunnittelu läntisellä alueella. Lisäksi alakoulujen henkilöstön määrä sopeutettaisiin oppilasennusteeseen. Esitys hävisi 6-5. Raunion kannalla olivat hänen lisäkseen Miko Bergbom, Antti-Matti Mattila, Leena Saarela ja Maire Villo. Kaupunginjohtajan esitystä tukivat Jenni Jokinen, Kari Kaaja, Jarkko Mäkipää, Wilhelm von Nandelstadh, Päivi Pelttari ja Pertti Hakanen.

Leena Saarela esitti, että sairaalaosaston kolmen kuukauden sulku poistetaan taloussuunnitelmasta. Esitys voitti äänin 4-7. Saarelan kanssa hänen esityksensä puolesta äänestivät Jenni Jokinen, Miko Bergbom, Antti-Matti Mattila, Jarkko Mäkipää, Pirjo Raunio ja Maire Villo. Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat Kari Kaaja, Wilhelm von Nandelstadh, Päivi Pelttari ja Pertti Hakanen.

Sivuterveysasemien pitämistä ensi vuonna auki esitti Antti-Matti Mattila. Lääkäri, hoitaja ja laboratoriopalvelut olisivat kiertävästi ja tarpeen mukaan yhdellä sivuterveysasemalla korkeintaan kaksi vuorokautta viikossa. Esitys meni nurin äänin 6-5. Mattilan esitystä kannattivat hänen kanssaan Miko Bergbom, Pirjo Raunio, Leena Saarela ja Maire Villo. Kaupunginjohtajan esitykselle antoivat äänensä Jenni Jokinen, Kari Kaaja, Jarkko Mäkipää, Wilhelm von Nandelstadh, Päivi Pelttari ja Pertti Hakanen.

Talousarviosta päättää lopullisesti valtuusto. Kokous on maanantaina 13. joulukuuta.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat