Rajoitukset kiristyvät Sastamalassa ja Punkalaitumella: Avi valmistelee tiloja koskevaa päätöstä Pirkanmaalle

Uutiset

Toiminta järjestettävä siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Korona, näyte

Korona. Kuva: Paula Pasanen, Tays

Sastamalassa ja Punkalaitumella koronan vuoksi asetetut rajoitukset kiristyvät. Aluehallintovirasto valmistelee Pirkanmaalle uutta määräystä.

Tartuntatautilakiin perustuva päätös koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, esimerkiksi kauppoja, kirjastoja, museoita, teattereita ja urheilupaikkoja. Toiminta on järjestettävä siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi henkilömäärän rajoittamista, porrastamisia ja paikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Vaihtoehtona on koronapassin käyttäminen.

Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettäviä tiloja päätös koskee henkilömäärästä riippumatta. Näitä ovat esimerkiksi kuntosalit, sisäliikuntatilat ja saunat. Muiden tilojen osalta sitä on noudatettava yli kymmenen henkilön sisätiloissa ja yli viidenkymmenen henkilön ulkotiloissa.

Avi antaa määräyksen kuluvalla viikolla. Se tulee voimaan maanantaina 13. joulukuuta.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat