Modernan rokotetta käytetään enenevästi Pirkanmaalla

Uutiset

Kasvava kysyntä johtanut Pfizerin Comirnaty-rokotteen puutteeseen.

Rokotus

Rokotus.

Pirkanmaalla koronarokotteiden lisääntyvä kysyntä on johtanut Pfizerin Comirnaty-rokotteen puutteeseen. Kolmansina annoksina annetaan nyt enevästi Modernan Spikevax-rokotetta.

THL on aiemmin ohjeistanut, että kolmanteen rokotukseen käytetään ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen annos. Tähän on kuitenkin tehty muutos. Sarjaa voidaan täydentää myös toisella valmisteella.

Pirkanmaalla kolmansina annoksina käytetään nyt enenevästi Modernan Spikevax-rokotetta, vaikka edeltävä rokotuskerta olisi ollut Comirnaty-rokotteella. Spikevaxia voidaan käyttää myös ensimmäisellä ja toisella rokotuskerralla.

Spikevax-rokote on tarkoitettu 12 vuotta täyttäneille. Varovaisuusperiaatteen vuoksi alle 30-vuotiaille miehille sitä ei kuitenkaan suositella kyseisessä ikäryhmässä harvinaisen sydänlihas- ja sydänpussitulehduksen riskin vuoksi. Heidän rokottamiseen pyritään varaamaan riittävästi Comirnaty-rokotetta.

Tutkimuksissa Spikevax-rokotteen teho on ollut vähintään yhtä hyvä kuin Comirnaty-rokotteen. Joissain tutkimuksissa Spikevax on ollut jopa Comirnatya tehokkaampi.

Jos rokotettava ei jostain syystä suostu ottamaan hänelle tarjottua rokotetta, hän voi joutua odottamaan ajankohtaa, jolloin toivottua rokotetta on jälleen käytettävissä.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat