Karanteeniin asettamisesta luovutaan Pirkanmaalla, vastuuta kysytään kansalaisilta

Uutiset

Jäljitys menettänyt merkitystään.

Koronatesti

Koronatesti. Kuva: Unsplash

Pirkanmaalla luovutaan koronan vuoksi karanteeniin asettamisesta.

Tartuntojen lisäännyttyä on jäljitykseen kehittynyt merkittävää viivettä. Tapauksista yhä pienempi osa tulee tartuntatautiviranomaisten tietoon. Tehokkain keino estää vaikeaa tautia on väestön laajamittainen rokottaminen.

Eristys lyhenee viiteen vuorokauteen. Virus on tarttuvimmillaan 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkua ja muutamana ensimmäisenä päivänä oireiden alettua. Viiden päivän eristyksen jälkeen henkilö voi palata töihin tai opiskeluihin, mikäli oireet ovat helpottaneet. Tällöinkin hänen tulee noudattaa yleisiä maski- ja käsihygieniasuosituksia. Oireiden jatkuessa voidaan lääkärin arvion mukaan poissaoloa tarvittaessa jatkaa sairauslomana.

Jo asetetut eristykset ja karanteenit eivät lyhene. Päätösten käsitteleminen uudelleen ei ole mahdollista.

Koronalle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Hänen tulee välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja viikon ajan altistuksen jälkeen, käyttää työ- tai opiskelupaikan kontakteissa maskia sekä noudattaa tarkasti käsihygieniaa. Mikäli ilmenee taudille sopivaa oireistoa, tulee altistuneen viipymättä omaehtoisesti eristäytyä kotiin.

Jäljitys jatkuu pääasiassa vain vakavan koronataudin riskiryhmien asumispalveluissa, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat