Tuulivoimalan saa Sastamalassa rakentaa 1,2 kilometrin päähän asutuksesta, enimmäiskorkeus 260 metriä

Uutiset

Valtuusto päätti periaatteista.

Sami Pajunoja

Sami Pajunoja esitti tuulivoimaloiden vähimmäisetäisyydeksi asutuksesta 2000 metriä.

Sastamalan valtuusto käsitteli tuulivoiman rakentamisen periaatteita.

Asia poiki pitkän ja perusteellisen keskustelun. Kolmen äänestyksen jälkeen päätökseksi tuli kaupunginhallituksen esitys. Sen mukaisesti tuulivoimalan saa rakentaa vähintään 1200 metrin päähän asutuksesta ja melutaso asuinrakennusten pihoissa ei saa ylittää 35 desibeliä.

Sami Pajunoja (ps.) esitti tuulivoimaloiden vähimmäisetäisyydeksi asutuksesta 2000 metriä ja Pertti Hakanen (kesk.) 1500 metriä. Hakasen esitys voitti 38-4 ja yksi tyhjä, mutta hävisi kaupunginhallitukselle 26-17. Pauli Pietilä (kesk.) ja Maire Villo (ps.) jättivät eriävän mielipiteen. 

Olli-Pekka Kärki-Chaiwut (ps.) esitti enimmäismelutasoksi asuinrakennusten pihoissa 25 desibeliä. Kaupunginhallituksen esitys voitti 36-6 ja yksi tyhjä.

Tuulivoimarakentamisen periaatteisiin lisättiin, että rakentajayrityksen pitää sitoutua korvaamaan maanomistajille kaikkien tarvittavien uusien siirtolinjojen ja teiden maapohja ja puusto niin sanotulla täyden korvauksen periaatteella ennen kaavan vahvistamista tehtävillä sopimuksilla. Kaupunki suosittelee samaa mallia lunastuksiin myös kaavan ulkopuolella. Lauri Tapion (kok.) ja Pertti Hakasen (kesk.) esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat