Keikyään uutta matkailu- ja majoitustoimintaa, padel innostaa Sastamalassa, Huittisten kylille sydäniskureita

Uutiset

Joutsenten reitille syntyy uusia hankkeita.

Kokemäenjoki, Keikyä, Karausvuori

Kokemäenjokivarren maisemaa Keikyässä.

Joutsenten reitille syntyy uusia hankkeita.

Sastamalan Keikyässä uusi yritys Äetsänkoski Oy aloittaa majoitus- ja matkailupalvelutoiminnan Keikyäntien varressa lähellä Kokemäenjokea ja Suomen pisintä puista riippusiltaa. Tarkoitusta varten kunnostetaan kiinteistö nykylainsäädännön mukaiseen majoituskäyttöön. Lisäpalveluna vuokrataan veneitä moottorilla ja ilman.

Häijäässä Kiinteistöpalvelu LeKa Oy rakentaa uudet ulkokentät padelille ja beachvolleylle. Niiden yhteyteen tulee myös lasten leikkipaikka. Padelix Oy puolestaan laajentaa marraskuussa avattua padelhallia toisella kentällä Vammalassa. Näin vastataan ennakoitua suurempaan kysyntään.

Huittisissa paikallinen SPR:n osasto investoi sydäniskureihin ja kylien turvallisuuteen. Hankkeessa on mukana seitsemän yhdistystä. Sydäniskurit sijoitetaan Kukonharjan Kyläyhdistyksen, Korkeakosken seudun, Karhiniemen kyläseuran, Metsästysseura Ilon, Suttilan nuorisoseuran, Suttilan VPK:n ja Pellonpuiston koulun vanhempainyhdistyksen kokoontumistiloihin.

Leader Joutsenten reitin hallitus puolsi yhteensä yhdentoista hankkeen rahoitusta. Yksi hylättiin. Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 630 000 euroa ja julkisen tuen osuus 29 prosenttia.

Mm. nämä hankkeet saivat puollon

Sastamalassa Keikyän Perikunnan investointihankkeessa kunnostetaan Pehulan vanha puukoulu yhteisölliseen käyttöön. Tavoitteena on kaikille avoin harrastus- ja kokoontumistila – kyläläisten yhteinen olohuone.

Heinon Leipomo Oy investoi uusiin kylmä- ja pakastetiloihin. Panostus kasvattaa yrityksen kylmätilakapasiteettia ja sillä lisätään myös tuotannon ympäristöystävällisyyttä sekä energiatehokkuutta.

PihlaCatering rakentaa Suodenniemellä ammattikeittiötilat vanhaan navettarakennukseen pitopalvelutoimintaa varten. Uuden yrittäjän tavoitteena on työllistää itsensä ja tehdä samalla maatilan sukupolvenvaihdos.

Huittisissa maatalousyrittäjä Heikki Sahko monialaistaa toimintaansa aloittamalla rengaspalvelun ja investoimalla muun muassa raskaiden renkaiden rengaskoneeseen. Maatalousrenkaissa on palvelutarjontaa vähemmän kuin auton renkaissa.

Alueiden välisessä Ukipoliksen hankkeessa kehitetään pyöräilyyn ja lähiruokaan perustuvaa matkailua lounaisessa Suomessa. Tavoitteena on luoda kansainvälisesti houkutteleva ja vastuullinen pyörämatkailukohde, jossa eri toimijat ja pyöräilyreitit tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat