Nuorten aloite lytättiin Huittisissa: Ei vieläkään edustajaa kaupunginhallitukseen

Uutiset

Päätös syntyi äänestyksellä.

Huittinen, Toinen hirvi

Huittisissa ei nuorisovaltuusto saa edustajaa kaupunginhallituksen pöytään. Kaupunginhallitus päätti asiasta äänestyksellä.

Käsiteltävänä oli nuorisovaltuusto jättämä aloite. Siinä pyydettiin puhe- ja läsnäolo-oikeudellisen edustajan saamista kaupunginhallitukseen.

Asia on ollut aiemminkin esillä. Tuolloin todettiin, että nuorisovaltuuston vaihtoehtoisia tapoja osallistua kaupunginhallituksen toimintaan ovat etukäteen nuorisovaltuustolta pyydettävät lausunnot, oleellisesti nuorisovaltuuston piiriin kuuluvissa asioissa nuorisovaltuuston edustajan kutsuminen kaupunginhallituksen kokoukseen, nuorisovaltuuston puheenjohtajiston osallistuminen kaupunginhallituksen seminaareihin sekä nuorisovaltuuston ja kaupunginhallituksen säännölliset tapaamiset.

Päätökseksi tuli kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan esitys äänin 5-3 ja yksi tyhjä. Sen mukaan tarkoituksenmukaisinta on osallistaa nuorisovaltuustoa puhe- ja läsnäolo-oikeuden sijasta edellä mainituilla tavoilla.

Kaupunginhallituksessa Niina Immonen (ps.) esitti, että nuorisovaltuutetulle myönnetään puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa. Tätä kannatti Tinja Tähtinen (kok.). He saivat tuekseen Tuomas Toivolan (kok.). Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat Hannu Haapasalo (kesk.), Antti Heikkilä (ps.), Aila Hänninen (sd.), Aulikki Kuisma (kesk.) ja puheenjohtaja Arto Metsämäki (kesk.). Mikko Kaunisto (vas.) jätti äänestämättä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat