Ikäihmisiltä varastettu pankkikortteja Lounais-Suomessa, tileiltä kadonnut tuhansia euroja

Uutiset

"Heidät selvästi valitaan etukäteen kohteiksi", sanoo rikoskomisario Kirsi Alaspää.

Ikäihminen puhelimessa

Ikäihminen. Kuva: Pixabay

Lounais-Suomessa poliisin tutkittavana on useilta paikkakunnilta tapauksia, joissa ikäihmisiltä on viety pankkikortteja. Rahoja on hävinnyt jopa tuhansia euroa.

Tapauksia yhdistää suunnitelmallinen ja harhauttava tekotapa. Tekijä on vienyt pankkiautomaatilla asioivan ikäihmisen huomion hetkeksi pois ja vaihtanut hänen pankkikorttinsa toiseen. Tätä ennen pankkikortin PIN-koodi on urkittu.

Uhrit ovat olleet ikäihmisiä. "Heidät selvästi valitaan etukäteen kohteiksi. Erityisen julmaa toiminnasta tekee se, että iäkkäät uhrit ovat puolustuskyvyttömiä ja siten erityisen haavoittuvassa asemassa", sanoo rikoskomisario Kirsi Alaspää.

Teko on saatettu huomata vasta päivien päästä. Tällöin tekijä on ennättänyt tehdä mahdollisesti useita nostoja. Hiljattain kirjattiin ilmoitus, jonka mukaan tililtä oli viety 11 000 euroa.

Tapauksia tutkitaan törkeinä varkauksina ja maksuvälinepetoksina.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat