Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelut etenevät nopeasti

Mielipide

Kaiken toiminnan keskiössä on palveluja käyttävä ihminen.

Valtuustosopimuksen allekirjoitus

Valtuustosopimuksen allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta Minna Sarvijärvi, Hanna Holma, Katariina Pylsy ja keskustan piirihallituksen puheenjohtaja Tuukka Liuha.

Aluevaltuustovaalien jälkeen Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelut ovat edenneet nopeasti. Äänestäjien antamilla mandaateilla puolueet ovat kokoustaneet ja neuvotelleet useaan otteeseen.

Keskustapuolueen valtuustoryhmään valittiin valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Minna Sarvijärvi, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Hanna Holma ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Katariina Pylsy. Neuvotteluissa ovat olleet mukana valtuustoryhmän puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä piirihallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat.

Kaikki puolueet allekirjoittivat 10. helmikuuta Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustosopimuksen ja sitoutuivat sopimuksessa esitettyjen periaatteiden ja linjausten noudattamiseen. Sopimuksella ratkaistaan hyvinvointialueen toimielinmalli ja -rakenne, ylimmän johdon valintatapa, luottamushenkilöiden paikkajako puolueiden kesken sekä sisällölliset linjaukset lähtökohdaksi hyvinvointialueen työskentelylle ja strategian valmistelulle.

Neuvotteluihin valmistautuessamme kuuntelimme tarkalla korvalla keskustan valtuustoryhmän ja piirihallituksen kannanotot ja evästykset. Kaikki puolueet olivat yksimielisiä, että Pirkanmaan hyvinvointialueen kaiken toiminnan keskiössä on palveluja käyttävä ihminen. Palveluja on oltava saatavilla yhdenvertaisesti, oikea-aikaisesti, matalalla kynnyksellä ja asiakkaan taloudellisen tilanteen estämättä koko Pirkanmaalla. Tehtävällä palvelustrategialla määrittelemme inhimillisesti ja oikeudenmukaisesti saatavien palvelujen sisällön, palveluketjut, laatutavoitteet, saavutettavuuden ja palvelujen toteuttamistavat. Onnistumistamme mitataan asiakastyytyväisyydellä,
palvelujen vaikuttavuudella, kustannustehokkuudella ja hyvinvoinnin mittareilla.

Pirkanmaan hyvinvointialueen poliittinen päätöksenteko tulee perustumaan valiokuntamalliin. Päätoimielimet valitsee aluevaltuusto, vaikuttajatoimielimet aluehallitus ja konserniyhteisöjen luottamushenkilöt aluehallituksen konserni- ja toimitilajaosto.

Aluehallitukseen ja tarkastuslautakuntaan valitaan puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä kymmenen jäsentä. Aluehallituksen jaostoihin valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yhdeksän jäsentä. Valiokuntiin nimetään puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja 18 jäsentä. Aluevaalilautakuntaan valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä ja näille varajäsenet.

Seuraavaksi on vuorossa neuvottelut luottamustehtävien paikkajaoista puolueiden välillä. Kaikissa asiakokonaisuuksissa otetaan huomioon alueellisuus ja tasa-arvokysymykset mahdollisimman hyvin sekä puolueiden sisällä, että yhdessä muiden kanssa neuvoteltavissa kokonaisuuksissa. Keskustapuolueen paikkajako sinetöidään 1. maaliskuuta pidettävässä piirikokouksessa.

Katariina Pylsy
Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu (kesk.)
valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja

Julkaisemme myös lukijoiden mielipidekirjoituksia. Kirjoita napakasti, älä jaarittele. Sopiva maksimipituus on noin 1 500 merkkiä. Toimitus editoi tekstit ennen julkaisua. Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen toimitus@kokemaenjokilaakso.fi ja kirjoita viestin otsikoksi Mielipide. Huom! Mikäli kirjoitat nimimerkillä, ilmoita myös oikea nimesi toimituksen tietoon. Suosittelemme omalla nimellä kirjoittamista ja nimimerkkiä vain poikkeustapauksissa.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: