Täydellinen purku-uhka poistui harrasterautatien yltä Sastamalassa

Uutiset

Päättäjille esitetään komprossia.

Ahvenusjärvi, Sastamala

Ahvenusjärvi Sastamalassa.

Sastamalassa Mouhijärvellä Ahvenusjärven rantamilla olevaa harrasterautatietä ei enää vaadita kokonaisuudessaan purettavaksi. Asiassa on syntynyt esitys, jota voisi luonnehtia kompromissiksi.

Harrasterautatie sijaitsee kahdella kiinteistöllä. Niistä pienempi rajoittuu Ahvenusjärven rantaan. Tälle kiinteistölle johtava rataosuus myös kulkee yli yksityistien, jolle on muodostunut tasoristeys. Rautatietä on rakennettu kaikkiaan 250 metriä.

Esityksen mukaan harrasterautatie tulee purkaa rannassa olevalta pienemmältä kiinteistöltä. Jos jo rakennettua rataa jatketaan tai sen yhteyteen toteutetaan muita toimintoja, tulee ne sijoittaa jo rakennetun radan pohjoispuolelle, etäämmälle rannasta ja loma-asutuksesta. Sama koskee veturitallia. Suunnitelmat tulee päivittää vastaamaan toimenpideluvassa annettuja ehtoja. Koneiden kalustosuoja sekä tankkaus-, varastointi- ja huoltopaikka tulee olla sellainen, että päästöjen pääseminen maaperään voidaan estää.

Harrasterautatien ei rakentajalta saadun selvityksen perusteella voida nähdä aiheuttavan ympäristöönsä varsinaista meluhaittaa. Tässä arvioinnissa on otettu huomioon veturien melunlähde ja niiden vähäinen toiminta-aika.

Toimenpideluvan myöntäminen on ympäristölautakunnan käsiteltävänä.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat