Ukrainalaisia jo tullut sodan keskeltä Huittisiin

Uutiset

Avustamisessa kaupunki suuntaa resurssinsa paikkakunnalle saapuviin.

Huittinen

Huittinen. Kuva: Samuli Kinnari

Huittisiin on jo saapunut sotaa pakenevia ukrainalaisia ja lisää odotetaan. Tulijat ovat pääasiassa naisia ja lapsia.

Ukrainalaisten osuus kaupungin ulkomaisesta työvoimasta on merkittävä. Heitä on asunut paikkakunnalla jo ennen kriisiä noin kahdeksankymmentä.

Kaupungin johtoryhmä on perustanut monialaisen maahanmuuton varautumisryhmän. Sen tehtävänä on koota tilannekuva kriisialueelta tulevien tilanteesta. Avustamisessa kaupunki keskittyy suuntaamaan resurssinsa kaupunkiin saapuville ukrainalaisille.

Ajantasaista tietoa kaupunki kokoaa kotisivuilleen niin ukrainalaisille kuin paikkakuntalaisille. Huomioitava on, että tilanne elää koko ajan. Saapuvien ukrainalaisten toivotaan täyttävän osiosta löytyvä lomake.

Lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta paenneita ihmisiä maahamme. Kaupunki muistuttaa, että Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan vapaaehtoisilla kuljetuksilla tulevista.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat