Revontulet loimusivat Sastamalassa vihreän ja punaisen väreissä

Uutiset

Auringon magneettinen aktiivisuus on lähtenyt odotettuun kasvuun sen minimin jälkeen.

Revontulet 5.3.2022

Revontulia Sastamalassa lauantai-iltana.

Revontulet 5.3.2022

Revontulia Sastamalassa lauantai-iltana.

Sastamalassa on saatu ihailla revontulia kevättalvella muutamaan otteeseen. Viimeisin tilaisuus oli lauantai-iltana.

Taustalla ilmeisesti oli hieman voimistunut aurinkotuulen nopeus. Tämän ansiosta revontulien mahdollisuus pysyi viikonloppuna koholla. Aiemmin nopeaa aukkotuulta edeltävä puristumavyöhyke ohitti Maan, mutta siitä aiheutuneet geomagneettiset vaikutukset jäivät pieniksi. Ilmatieteen laitos ennusti revontulten todennäköisyyden viikonlopun öinä pienehköksi, mutta niin ne vain näyttäytyivät.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan Auringon magneettinen aktiivisuus on lähtenyt odotettuun kasvuun sen minimin jälkeen. Revontulten määrä on kuitenkin edelleen matala erityisesti maan eteläisimmissä osissa. Komeimpien leiskujen todennäköisyys on pieni.

Kirkkaimmillaan revontulet olivat lauantai-iltana puoli yhdeksän aikoihin. Pääasiassa ne loimusivat vihreän sävyissä ja vaaleina, mutta ajoittain mukana oli punaistakin. Katsottavaa riitti vielä kymmenen tienoilla ainakin etäämpänä taustavaloista.

Ilmatieteen laitoksen kotisivuilta löytyy avaruussäätiedotus. Osana sitä ennakoidaan revontulten todennäköisyyttä.

Revontulet 5.3.2022

Revontulia Sastamalassa lauantai-iltana.

Revontulet 5.3.2022

Revontulia Sastamalassa lauantai-iltana.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat