Työsuojelutoimet Kokemäen seurakunnassa jatkuvat, vs. kirkkoherrasta tehty kantelu hylättiin

Uutiset

Kysymys on työkulttuurin epäselvyyksistä ja ratkaisemattomiksi koetuista ristiriitatilanteista.

Kokemäki

Kokemäellä ratkotaan seurakunnan vaikeaa tilannetta. Tuomiokapituli hylkäsi vs. kirkkoherra Timo Wariksesta tehdyn kantelun ja jatkaa työsuojelutoimia.

Selvitysmieheksi asetettu lääninrovasti Heimo Hietanen muun muassa katsoo, että kysymys on seurakunnan työkulttuurin epäselvyyksistä ja ratkaisemattomiksi koetuista ristiriitatilanteista. Työterveyshuolto on päätynyt samansuuntaisiin päätelmiin.

Tuomiokapituli korosti päätöksessään, että seurakunnan operatiivinen johtaminen ei ole luottamushenkilöiden tehtävä. Puuttumalla operatiiviseen toimintaan luottamushenkilöt vaikeuttavat seurakunnan tehtävien asianmukaista hoitamista ja kuormittavat henkilöstöä.

Seurakunnan työsuojelutilanne ei ole hyväksyttävällä tasolla. Työntekijöiden työturvallisuutta vaarantaa pitkäkestoinen ja terveysriskin muodostava kuormitus.

Tuomiokapitulin mukaan kirkkoneuvoston tulee kehittää seurakunnan toimintaa tukevia rakenteita sekä vahvistaa toiminnan ja vuorovaikutuksen hyviä taitoja. Johtajuus on selkeytettävä päätöksenteon ja operatiivisen johtamisen kesken. Työyhteisön osalta on jatkettava työyhteisötyöskentelyä.

Tehdyistä ja suunnitelluista toimenpiteistä on pyydetty raportoimaan toukokuun loppuun mennessä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat