Vammalan torin miljoonaremontti lähestyy: Katso uudet kuvat!

Uutiset

Isoin toiminnallinen muutos on niin sanottu pikkutori.

Vammalan tori

Koko tori torikäytössä. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Vammalan tori

Erityisesti talviaikaan toria voidaan käyttää pysäköintiin ja torimyyntiin. Torista voidaan lohkoa pysäköintiin myös neljännes. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa Vammalan tori saneerataan. Tavoitteeksi on asetettu miljoonan euron kustannusarvio.

Isoin toiminnallinen muutos on niin sanottu pikkutori torin ja pysäköintialueen välissä. Osa toripuistosta muutetaan kivetyksi alueeksi, joka toimii muun muassa esiintymislavan katsomona. Aluetta voidaan käyttää myös torimyyntiin. Jäätelökioskille on katsottu paikka pikkutorilta ja torikellolle esiintymislavan vierestä läheltä Puistokatua.

Jatkossa tori voidaan lohkoa toiminnallisesti osiin tilanteen mukaan. Torikauppa ja pysäköinti pystytään näin jatkossa mahdollistamaan tehokkaasti. Erityisesti kesällä tori suljetaan toripäivinä kokonaan pysäköinniltä.

Toriparkkiin on kaupungin ilmastotavoitteiden mukaisesti suunniteltu sähköautojen latausasemia. Saneerauksen yhteydessä korjataan toria ympäröivät jalkakäytävät Onkiniemenkadulta, Puistokadulta ja Aittalahdenkadulta.

Nykyisen torin pintarakenteet ovat pahoin vaurioituneet. Rakennekerrokset uusitaan koko suunnittelualueella. Vesihuolto saneerataan tarvittavassa laajuudessa. Torin sähköistys ja valaistus uusitaan.

Hankkeen alustava kokonaiskustannusarvio on miljoonaa euroa. Rahoituksesta puolet on varattu kuluvalle vuodelle ja puolet ensi vuodelle.

Työt on määrä aloittaa syksyllä. Lähtökohtana on, että vallitseva materiaalipula ja hintojen nousu ei estäisi rakentamista.

Hankesuunnitelma on teknisen lautakunnan käsiteltävänä. Sieltä se etenee kaupunginhallitukseen.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat